Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ευαγγελιστές των ΗΠΑ θεωρούν τον Donald Trump... Μεσσία - «Έχει το χρίσμα»

Οι Ευαγγελιστές των ΗΠΑ θεωρούν τον Donald Trump... Μεσσία - «Έχει το χρίσμα»
«Υπάρχει κάτι στον Πρόεδρο Trump που φοβάται ο εχθρός: Λέγεται το χρίσμα», ανέφερε ο πάστορας της Νεμπράσκα
«Αυτή είναι πραγματικά μια μάχη μεταξύ του καλού και του κακού», λέει ο Ευαγγελιστής τηλεοπτικός ιεροκήρυκας Hank Kunneman για το πλήθος των ποινικών κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο Donald Trump.
«Υπάρχει κάτι στον Πρόεδρο Trump που φοβάται ο εχθρός: Λέγεται το χρίσμα», ανέφερε ο πάστορας της Νεμπράσκα, ο οποίος είναι μεταξύ πολλών φωνών στα χριστιανικά μέσα ενημέρωσης που δίνουν ένα μήνυμα βιβλικών διαστάσεων: Η προεδρική κούρσα του 2024 είναι αγώνας για την ψυχή της Αμερικής και ένας διωκόμενος Trump έχει την προστασία του Θεού.
"Απλώς προσπαθούν να τον χρεοκοπήσουν. Προσπαθούν να πάρουν ό,τι έχει.
Προσπαθούν να τον βάλουν στη φυλακή", είχε δηλώσει και ο αυτοαποκαλούμενος προφήτης Lance Wallnau τον Οκτώβριο.
«Το χέρι του Θεού είναι πάνω του και δεν μπορεί να τον σταματήσει», είχε αναφέρει.

Το κοινό του Trump

Τόσο στις εκλογές του 2016 όσο και του 2020, οι Ευαγγελιστές ψηφοφόροι υποστήριξαν σθεναρά τον Trump παρά τους ισχυρισμούς για μοιχεία και σεξουαλική κακοποίηση, τους οποίους αρνήθηκε.
Με τον Trump να αντιμετωπίζει τώρα δεκάδες ποινικές διώξεις καθώς επιδιώκει τη δεύτερη θητεία του, ορισμένα χριστιανικά μέσα ενημέρωσης ενισχύουν την υποστήριξή του παρουσιάζοντάς τον ως όργανο του θελήματος του Θεού που αντιμετωπίζει διώξεις από τους εχθρούς του.
Ενώ οι άνθρωποι που κάνουν αυτούς τους ισχυρισμούς είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός των mainstream χριστιανικών μέσων ενημέρωσης, έχουν συγκεντρώσει σημαντικούς διαδικτυακούς ακόλουθους και τα μηνύματά τους αντηχούν σε ραδιοφωνικές εκπομπές, καλωδιακή τηλεόραση και πλατφόρμες ροής που προσεγγίζουν εκατομμύρια Αμερικανούς καθημερινά.
Οι ισχυρισμοί ότι ο Trump επωφελείται από τη θεία βοήθεια παρουσιάζουν μια τρομακτική αντίθεση με τις απόψεις που εκφράζονται από τους επικριτές του, οι οποίοι τον καταγγέλλουν ως ανήθικο άρπαγα που επιχειρεί να διαλύσει τη Δημοκρατία και επισημαίνουν την εμπρηστική ρητορική του για τους μετανάστες στη χώρα.
Τα αναρίθμητα νομικά προβλήματα του πρώην προέδρου περιλαμβάνουν ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση και οικονομικές καταχρήσεις.
Τον Μάιο, ένα δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Trump πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεξουαλική κακοποίηση μιας συγγραφέα περιοδικού τη δεκαετία του 1990.
Αντιμετωπίζει επίσης μια ποινική δίκη με την κατηγορία ότι συγκάλυψε πληρωμές σε έναν πορνοστάρ.

Ενισχύουν τον Trump οι νομικές του περιπέτειες

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos τον Ιούλιο, το μπαράζ των νομικών ενεργειών έχει προκαλέσει σε γενικές γραμμές ενισχύσει την υποστήριξη του Trump μεταξύ των Ρεπουμπλικανών αντί να τη μειώσει.
Τα περίπου 80 εκατομμύρια Αμερικανοί που περιγράφουν τους εαυτούς τους ως αναγεννημένους ή Ευαγγελιστές Προτεστάντες -περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού- έχουν αποτελέσει το θεμέλιο για τη μετέωρη άνοδό του και τα επίπεδα συμμετοχής τους αυτόν τον Νοέμβριο θα μπορούσαν να αποδειχθούν κρίσιμα σε μια σκληρή αναμέτρηση εναντίον του αντιπάλου του Δημοκρατικού Joe Biden.
Αλλά αυτό που είναι νέο σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο είναι η αδιάκοπη υποστήριξη στον Trump και η συχνότητα που απεικονίζεται ως ηγέτης του «εκλεκτού του Θεού», δήλωσε ο Brian Calfano, καθηγητής πολιτικών επιστημών και δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, ο οποίος έχει ερευνήσει τη διάδοση της επιρροής στα μέσα ενημέρωσης.
Η γλώσσα που εκφράζει τον Trump με μεσσιανικούς όρους βοηθά στην ενεργοποίηση της βάσης του, είπε ο Paul Djupe, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Denison που ειδικεύεται στη θρησκεία και την πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης