Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναπάντεχη κίνηση Ρωσίας: Με προστατευτικά «κλουβιά» και τα υποβρύχια - Πανοπλία αντι-drone στην πυρηνική «Tula»

Αναπάντεχη κίνηση Ρωσίας: Με προστατευτικά «κλουβιά» και τα υποβρύχια - Πανοπλία αντι-drone στην πυρηνική «Tula»
Το υποβρύχιο, που μεταφέρθηκε στο Gadzhiyevo στην μακρινή βόρεια περιοχή Murmansk της Ρωσίας, αποτελεί μέρος του βόρειου στόλου του ρωσικού ναυτικού και αναφέρεται ως σκάφος Project 667BDRM ή κατηγορίας Delfin
Εντείνει τις προσπάθειες για προστασία του στόλου της από τις ουκρανικές επιθέσεις η πολεμική μηχανή της Ρωσίας.
Ειδικότερα, εθεάθη ρωσικό υποβρύχιο, που φέρει πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους, κλάσης Delta-IV Tula, να διαθέτει πλέον θωράκιση, γνωστή και ως κλουβί, στην κορυφή του πύργου συνεννόησης. 
Ο νέος μηχανισμός, που εστιάζει στην αντιμετώπιστη των drones, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκπομπής στο Russia-24. 
e6e5ec50691619033fb58561e54e488a_XL.jpg
Σημειώνεται πως το υποβρύχιο, που μεταφέρθηκε στο Gadzhiyevo, στη μακρινή βόρεια περιοχή Murmansk της Ρωσίας, αποτελεί μέλος του βόρειου στόλου της Ρωσίας και αναφέρεται ως σκάφος Project 667BDRM ή κατηγορίας Delfin.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η θωράκιση, άλλως Cope (ονομάζονται επίσης slat armor, bar armor, cage armor ή armor stand-off), είναι μια μοναδική άμυνα που χρησιμοποιείται σε βαρέα στρατιωτικά οχήματα για τη μείωση της ζημιάς από τα ισχυρά εκρηκτικά αντιαρματικά όπλα (HEAT).
Εμφανίστηκε δε για πρώτη φορά πάνω στα ρωσικά άρματα μάχης T-80 στα τέλη του 2021.

Ωστόσο, αυτή φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που η πρόσθετη προστασία αυτού του τύπου τοποθετείται σε πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.  

Η έξυπνη απάντηση των Ρώσων...  

"Αφού εμφανίστηκαν εκατοντάδες ελαφρά και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, εξοπλισμένα με κλουβιά anti-drone στους πυργίσκους ή στο σασί τους, σειρά είχε το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Delta-IV",  είπε δημοσιογράφος του Russia-24, επισημαίνοντας:
Η προστατευτική "σχάρα" είναι τοποθετημένη ακριβώς πάνω από την καμπίνα διοίκησης, από όπου οι αξιωματικοί εποπτεύουν, χρησιμοποιώντας οπτικά και ηλεκτροοπτικά μέσα.
Russian-Submarine_7ee43e.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης