Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani (Ιταλός ΥΠΕΞ): Αν ηττηθεί η Ουκρανία οι διαπραγματεύσεις για ειρήνη θα είναι αδύνατες

Tajani (Ιταλός ΥΠΕΞ): Αν ηττηθεί η Ουκρανία οι διαπραγματεύσεις για ειρήνη θα είναι αδύνατες
«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας, επειδή η Μόσχα παραβίασε το διεθνές δίκαιο» επισημάινει ο εκπρόσωπος της Ρώμης
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Antonio Tajani υποστηρίζει ότι η διαπραγμάτευση με τη Ρωσία θα είναι αδύνατη εάν ηττηθεί η Ουκρανία.
«Θα ήθελα η σύνοδος κορυφής της ΕΕ (που ολοκληρώνεται επί του παρόντος στις Βρυξέλλες) να είναι μια σύνοδος κορυφής ειρήνης, όπου συζητούνται στρατηγικές για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία, καθώς και στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ερυθρά Θάλασσα. Αλλά για να γίνει αυτό, μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βία. Θέλω να πω ότι πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας, επειδή η Μόσχα παραβίασε το διεθνές δίκαιο. Επομένως, να βοηθήσουμε την Ουκρανία σημαίνει να φέρουμε πιο κοντά τις διαπραγματεύσεις. Εάν ηττηθεί το Κίεβο, δεν θα υπάρξει τραπέζι διαπραγματεύσεων για ειρηνευτικές συνομιλίες», τόνισε σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας στο πρόγραμμα RAI3.
Επισημαίνεται ότι η διήμερη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ξεκίνησε την Πέμπτη 22/3.
Στη συνεδρίαση, οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν την επείγουσα ανάγκη για πρόσθετη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι η ΕΕ δεν αποφάσισε να διαθέσει αμυντικά ευρωομόλογα για τη χρηματοδότηση και την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της ΕΕ.
Η τελική δήλωση σημειώνει ότι οι ηγέτες της ΕΕ δεν συμφώνησαν σε μια απόφαση δέσμευσης των εσόδων από επενδύσεις που αποκτήθηκαν από τα παγωμένα κρατικά περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας και τα οποία διακρατούνται σε ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Ακολούθως οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι υπουργοί έλαβαν οδηγίες να συνεχίσουν να εργάζονται για τις προτάσεις της διπλωματικής υπηρεσίας της Κομισιόν και της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης