Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bauer (Επικεφαλής Στρατού ΝΑΤΟ): Είμαστε έτοιμοι για ευθεία σύγκρουση με τη Ρωσία

Bauer (Επικεφαλής Στρατού ΝΑΤΟ): Είμαστε έτοιμοι για ευθεία σύγκρουση με τη Ρωσία
«Αυτό είναι το κύριο καθήκον μας - να είμαστε έτοιμοι» ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ
Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Rob Bauer, υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ είναι προετοιμασμένο για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία.
«Είμαστε έτοιμοι? Η απάντηση είναι ναι! Αυτό είναι το κύριο καθήκον μας - να είμαστε έτοιμοι», τόνισε με έμφαση ο Ολλανδός Ναύαρχος, σε συνέντευξή στην ιστοσελίδα του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας ArmyInform.
«Αν αυτό συμβεί σήμερα, τότε θα πρέπει να παλέψεις με αυτό που έχεις. Είναι πάντα ένας συνδυασμός ετοιμότητας για τη σημερινή μέρα και ταυτόχρονα βελτίωσης ευκαιριών για το μέλλον», εξήγησε, προσπαθώντας να καθησυχάσει το Κίεβο.
Την ίδια στιγμή, ο Bauer επεσήμανε ότι «δεν υπάρχουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και δεν υπάρχουν σχέδια να εγκατασταθούν εδώ».
«Αλλά εάν μια μεμονωμένη χώρα αποφασίσει να εγκαταστήσει τα στρατεύματά της εδώ, πρέπει να καταλάβει ότι αυτό θα συνδεθεί με την υπόλοιπη συμμαχία», ξεκαθάρισε, αναφορικά με τα σχέδια του Γάλλου πρόεδρου Macron για αποστολή στρατού στην Ουκρανία.
Ο αξιωματούχος του Βορειοατλαντικού Συμφώνου επανέλαβε, επίσης, ότι μία από τις προϋποθέσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι η απουσία στρατιωτικών επιχειρήσεων στο έδαφός της.
Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ενώπιον του Φόρουμ Ασφαλείας του Κιέβου, ο Bauer είχε υπογραμμίσει ότι η Συμμαχία επιμένει στη συνέχιση της επιτράτευσης στην Ουκρανία, παρά τις δεδομένες δυσκολίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης