Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία: Η Kate Middleton ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο - Άρχισε χημειοθεραπεία

Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία: Η Kate Middleton ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο - Άρχισε χημειοθεραπεία
Υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες η πριγκίπισσα της Ουαλίας
Στα πρώτα στάδια της θεραπείας της κατά του καρκίνου ενημέρωσε ότι βρίσκεται η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας Kate Middleton, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας .
«Είμαι καλά και δυναμώνω κάθε μέρα» αποκάλυψε η Kate Middleton αμέσως μετά την ανακοίνωσή της ότι πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες.
Λεπτομέρειες για τη μορφή του καρκίνου δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο από το παλάτι του Κένσινγκτον ανέφεραν πως η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα αναρρώσει πλήρως.
Στη δήλωσή της που μούδιασε τη Μεγάλη Βρετανία η Kate Middleton σημείωσε ότι όταν τον περασμένο Ιανουάριο χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα δεν είχε διαγνωσθεί με την πάθηση.
«Παρόλα αυτά οι εξετάσεις μετά την επέμβαση εμφάνισαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική ομάδα μου με συμβούλεψε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα είμαι στα πρώτα στάδια αυτής της διαδικασίας» τόνισε σχετικά η πριγκίπισσα της Ουαλίας.
«Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι», προέτρεψε επίσης όσοι περνούν μια ανάλογη περιπέτεια υγείας.


Παρά τα όσα λέγονται επίσημα, η Kate Middleton ήξερε εδώ και αρκετό καιρό...

Σε ένα πρώτο σχόλιο ως προς τις επίσημες ανακοινώσεις του Μπακιγχαμ για την ασθένεια της Kate, η «ανταποκρίτρια του Παλατιού» του Sky News Laura Bundock υποστήριξε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας «γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό για την ασθένεια», πολύ πριν τον χρόνο της επίσημης δήλωσής της.
Η ρεπόρτερ του βρετανικού μέσου κατ' αρχάς αποκάλυψε ότι το βίντεο ηχογραφήθηκε στο Windsor την Τετάρτη 20/3.
Τώρα το κοινό γνωρίζει αυτό που ήξερε η Kate «εδώ και αρκετό καιρό», τόνισε.
Η πριγκίπισσα ξεκίνησε την πορεία της προληπτικής χημειοθεραπείας στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη τι είδους καρκίνο έχει ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται - αυτές είναι οι «ιδιωτικές ιατρικές πληροφορίες» της.
Η Bundock υπογράμμισε ότι υπήρξε «τεράστια πίεση» στην πριγκίπισσα της Ουαλίας κατά τη διάρκεια της απουσίας της από τα φώτα της δημοσιότητας.
Το «κενό» που δημιουργήθηκε έχει «γεμίσει με άγριες φήμες», ανέφερε.
Τέλος, εξήγησε ότι είναι ξεκάθαροι οι λόγοι που η Kate αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για την ασθένεια, λέγοντας ότι αυτό είναι «άρρηκτα συυνδεδεμόνο με τα παιδιά της».

Ο Βασιλιάς Κάρολος δηλώνει περήφανος για το θάρρος της Kate Middleton

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν ένα νέο ανακοινωθέν κάνοντας γνωστό ότι ο Βασιλιάς Κάρολος βρισκόταν σε στενή επαφή με την πριγκίπισσα της Ουαλίας τις τελευταίες εβδομάδες, δεδομένου ότι πέρσαν αρκετό χρόνο από κοινού στο νοσοκομείο.
Ο Βασιλιάς δηλώνει μάλιστα «τόσο περήφανος για την Kate για το θάρρος της να μιλάει όπως έκανε σήμερα», ανέφερε το παλάτι, περιγράφοντας την πριγκίπισσα ως την «αγαπημένη νύφη» του Μονάρχη.
Τόσο ο βασιλιάς όσο και η βασίλισσα «θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Sunak (πρωθυπουργός Μ. Βρετανίας) -Έκκληση για σεβασμό στην ιδιωτική ζωή της Kate Middleton

Αντιδρώντας στη σοκαριστική ανακοίνωση του παλατιού, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας εξέδωσε προ ολίγου δήλωση - εκκλήσεις για προστασία της ιδιωτικής ζωής της πριγκίπισσας.
Ειδικότερα, ο Rishi Sunak εξέδωσε το εξής ανακοινωθέν:
«Οι σκέψεις μου είναι με την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τη βασιλική οικογένεια και συγκεκριμένα με τα τρία παιδιά της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει την αγάπη και την υποστήριξη ολόκληρης της χώρας καθώς συνεχίζει την ανάρρωσή της.
Έχει επιδείξει τεράστια γενναιότητα με τη σημερινή της δήλωση».


Starmer (αρχηγός Εργατικών): Να σταματήσει η άθλια φημολογία - H βασιλική οικογένεια έχε δικαιώμα στην ιδιωτικότητα


Σε παρόμοιο μήκος κύματος με τον πολιτκό του αντίπαλο κινήθηκε και ο ηγέτης των Εργατικών Keir Starmer καθώς ανήρτησε ένα μήνυμα, με το οποίο έστειλε τις ευχές του για ανάρρωση στην Kate Middleton, ζητώντας παράλληλα από τη βρετανική κοινή γνώμη να σταματήσει η «ζωηρή και άθλια φημολογία» για την υγεία της πριγκίπισσας.
Ο Sir Keir Starmer δήλωσε στη σχετική του ανάρτηση ότι οι σκέψεις του κόμματός του είναι με τη βασιλική οικογένεια καθώς υποστηρίζουν την Kate στη θεραπεία και την ανάρρωσή της.
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες φημολογίες για το που βρίσκεται η Kate Middleton, υπενθύμισε στους ανθρώπους ότι «έχει δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή».
«Οποιαδήποτε διάγνωση καρκίνου είναι σοκαριστική. Αλλά μπορώ μόνο να φανταστώ το πρόσθετο άγχος από τη λήψη αυτών των ειδήσεων εν μέσω των άθλιων φημών που έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες», προσθέτει.
«Η Βασιλική Υψηλότητά τους έχει δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και, όπως όλοι οι γονείς, θα περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να το πουν στα παιδιά τους», κατέληξε στο μήνυμά του ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος.


Μήνυμα από ΗΠΑ - Λευκό Οίκο: Οι σκέψεις των Αμερικανών είναι με την πριγκίπισσα

Η Ουάσιγκτον δεν άργησε να μεταφέρει στην πριγκίπισσα της Ουαλίας ευχές για πλήρη ανάρρωση, μέσω σχολίου της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου.
Η εκπρόσωπος του Biden Karine Jean-Pierre έκανε γνωστό ότι δεν είχε τίποτα να ανακοινώσει για τυχόν κλήση του προέδρου Joe Biden με την Kate, αποκαλύπτοντας ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έμαθαν τα νέα ταυτόχρονα με το κοινό.
«Είμαστε απίστευτα λυπημένοι για τα νέα», ανέφερε η κ. Jean-Pierre σε καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών.
Πρόσθεσε ότι οι σκέψεις των Αμερικανών είναι με την πριγκίπισσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης