Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη ένταση στον αέρα – MiG 31 εμπόδισε βομβαρδιστικά της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ να πλησιάσουν τη Ρωσία

Επικίνδυνη ένταση στον αέρα – MiG 31 εμπόδισε βομβαρδιστικά της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ να πλησιάσουν τη Ρωσία
Μόλις το ρωσικό μαχητικό πλησίασε τα αμερικανικά βομβαρδιστικά, εκείνα απομακρύνθηκαν από το σημείο
Ένα ζεύγος βομβαρδιστικών B-1B της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ πλησίασε τα σύνορα της Ρωσίας στη θάλασσα Barents την Κυριακή (24/3/32024).
Άμεσα απογειώθηκε ρωσικό MiG 31 το οποίο απέτρεψε την παραβίαση των συνόρων από τα αμερικανικά αεροσκάφη.
Μόλις το ρωσικό μαχητικό πλησίασε τα αμερικανικά βομβαρδιστικά, εκείνα απομακρύνθηκαν από το σημείο.
«Στις 24 Μαρτίου 2024, ρωσικά μέσα ελέγχου του εναέριου χώρου στη Θάλασσα του Barents εντόπισαν έναν ομαδικό εναέριο στόχο που πλησίαζε τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Για τον εντοπισμό του εναέριου στόχου και την αποφυγή παραβίασης των ρωσικών συνόρων, ένα MiG-31 από τις δυνάμεις υπηρεσίας αεράμυνας απογειώθηκε», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Το πλήρωμα του ρωσικού αεροσκάφους αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως ένα ζεύγος στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Καθώς το MiG-31 πλησίαζε, τα αμερικανικά αεροσκάφη άλλαξαν την πορεία πτήσης τους, γυρνώντας πίσω και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από τα ρωσικά σύνορα.
Το ρωσικό αεροσκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο από το οποίο απογειώθηκε, δεν επετράπη καμία παραβίαση των ρωσικών συνόρων», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η πτήση του μαχητικού πραγματοποιήθηκε σε αυστηρή συμφωνία με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από διεθνή ύδατα και με τήρηση των μέτρων ασφαλείας, επισημαίνει το Ria Novosti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης