Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο Βατερλώ για τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας – Δεν εγκαταλείπει τη Μόσχα η SLB

Νέο Βατερλώ για τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας – Δεν εγκαταλείπει τη Μόσχα η SLB
Η SLB πέρυσι συμπεριλήφθηκε στη λίστα των διεθνών χορηγών πολέμου από την Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NACP)
Η SLB, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών πετρελαιοειδών στον κόσμο, δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Olivier Le Peuch στους Financial Times.
Αν και η πίεση έχει αυξηθεί στις εταιρείες, ειδικά στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, να αποσυρθούν από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ο Le Peuch διαβεβαίωσε ότι δεν σχεδιάζει κάποια έξοδο.
Πολλές μεγάλες εταιρείες ενέργειας και εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαιοειδών – συμπεριλαμβανομένων των Exxon, Shell, BP, Baker Hughes και Halliburton – έχουν είτε ανακοινώσει σχέδια να εγκαταλείψουν τη Ρωσία είτε σχεδιάζουν να το πράξουν μόλις το επιτρέψουν οι ισχύοντες ρωσικοί νόμοι.
Όχι όμως η SLB, η οποία πέρυσι συμπεριλήφθηκε στη λίστα των διεθνών χορηγών πολέμου από την Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης της Διαφθοράς της Ουκρανίας (NACP).
«Όταν το αποφασίσουμε, θα το δημοσιοποιήσουμε αν χρειαστεί.
Αλλά τώρα, δεν υπάρχει ακόμη απόφαση», δήλωσε ο Le Peuch της SLB στους FT.
«Η ομάδα εκεί λειτουργεί αυτόνομα και νομίζω ότι βρίσκεται πίσω από το προσκήνιο σε κάποιο βαθμό.
Προστατεύουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία, αυτή είναι η προτεραιότητά μας», πρόσθεσε το στέλεχος.
Η SLB είπε το περασμένο καλοκαίρι ότι σταματούσε όλες τις αποστολές προϊόντων και τεχνολογίας στη Ρωσία από όλες τις εγκαταστάσεις της SLB παγκοσμίως, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη επέκταση των διεθνών κυρώσεων—περισσότερο από ένα χρόνο μετά την εγκατάλειψη άλλων μεγάλων δυτικών παρόχων υπηρεσιών πετρελαιοειδών και παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
Η Baker Hughes και η Halliburton πούλησαν τις ρωσικές επιχειρήσεις τους το 2022, ενώ η Big Oil τερμάτισε τις νέες επενδύσεις στη Ρωσία και δήλωσε ότι θα επιδιώξουν την έξοδο από τη ρωσική αγορά μόλις το επιτρέψουν οι ισχύοντες κανονισμοί.
Η SLB, ωστόσο, λαμβάνει μόνο «εθελοντικά μέτρα για να περιορίσει τη ρωσική δραστηριότητά της και ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει νέες επενδύσεις στη Ρωσία και δεν θα αναπτύξει νέα τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις υπηρεσίες της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης