Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Δυσαρέσκεια Netanyahu για τη στάση των ΗΠΑ στον ΟΗΕ - Ακυρώνει την αποστολή αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον

Ισραήλ: Δυσαρέσκεια Netanyahu για τη στάση των ΗΠΑ στον ΟΗΕ - Ακυρώνει την αποστολή αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αντέδρασε για την απόφαση των ΗΠΑ να απέχουν και να μην ασκήσουν βέτο
Σχετικά Άρθρα
Τη δυσαρέσκειά του για τη στάση των ΗΠΑ στην ψηφοφορία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξέφρασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanuahy μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η Ουάσινγκτον αποφάσισε να απέχει αυτή τη φορά και να μην ασκήσει βέτο, με συνέπεια η πρόταση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα σε συνδυασμό με την απελευθέρωση όλων των ομήρων, να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο.
Ως αποτέλεσμα, ο Netanuahy αποφάσισε να υλοποιήσει την «απειλή» του για την ακύρωση της αποστολής ισραηλινής αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα πιθανής εισβολής του ισραηλινού στρατού στη Rafah.
«Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν από τη συνεπή θέση τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Η υποχώρηση αυτή βλάπτει τόσο την πολεμική μας προσπάθεια όσο και την προσπάθεια απελευθέρωσης των ομήρων, διότι δίνει στη Hamas την ελπίδα ότι η διεθνής πίεση θα της επιτρέψει να αποδεχθεί μια κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των απαχθέντων μας. Σαν συνέπεια, η αντιπροσωπεία μας δεν θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον» είπε ο Netanuahy, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα περιελάμβανε τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και έναν αξιωματούχο των IDF που ηγείται των ανθρωπιστικών προσπαθειών στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης