Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο εσωτερικός αντίπαλος του Netanyahu

Ισραήλ: Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση ο εσωτερικός αντίπαλος του Netanyahu
Ο Gideon Sa'ar ήταν υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου
Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του Benjamin Netanyahu ο βετεράνος πολιτικός Gideon Sa'ar, με αφορμή τη μη συμπερίληψή του στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο.
Ο Gideon Sa'ar ήταν υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και εντάχθηκε στην κυβέρνηση Netanyahu όπως και άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης, μετά την επίθεση της Hamas στις 7 Οκτωβρίου.
Η αποχώρησή του, καθώς και ενός συμμάχου του, δεν αναμένεται ότι θα επηρεάσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να διαθέτει σαφή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Ήταν εσωκομματικός αντίπαλος του Netanyahu στο δεξιό κόμμα Λικούντ αλλά στη συνέχεια προσχώρησε στο κεντρώο μπλοκ του Benny Gantz. Μαζί εντάχθηκαν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας όμως ο Gantz έγινε μέλος του μικρού «πολεμικού συμβουλίου» όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, ενώ ο Sa'ar όχι.
«Δεν μπορώ να φέρω την ευθύνη εάν δεν έχω, κατά την κρίση μου, μια πραγματική δυνατότητα να επηρεάσω την πολιτική ατζέντα. Απλώς δεν βλέπω κανένα όφελος σε όλο αυτό», είπε ο Sa'ar. Η αποχώρησή του δεν θεωρείται έκπληξη, αφού νωρίτερα αυτόν τον μήνα είχε διακόψει και τη συμμαχία του με τον Gantz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης