Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστιο σκάνδαλο - Ο Zelensky απέλυσε τον Alexey Danilov λόγω… Κίνας

Τεράστιο σκάνδαλο - Ο Zelensky απέλυσε τον Alexey Danilov λόγω… Κίνας
Ο Zelensky απέλυσε τον Alexey Danilov από τη θέση του Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας και διόρισε τον Alexander Litvinenko
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσίας για θέματα κυριαρχίας, πατριωτικών έργων και υποστήριξης βετεράνων Vladimir Rogov δήλωσε ότι ο λόγος για την παραίτηση του Alexey Danilov από τη θέση του Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ήταν διπλωματικό σκάνδαλο που σχετίζεται με την προσβολή του Ειδικού Αντιπροσώπου της Κίνας για την Ευρασία Li Hui.
Ο Zelensky απέλυσε τον Alexey Danilov από τη θέση του Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας και διόρισε τον Alexander Litvinenko, ο οποίος προηγουμένως κατείχε τη θέση του επικεφαλής της εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Στις 20 Μαρτίου, ο Alexey Danilov προσέβαλε άσεμνα τον Li Hui, παραπποιώντας σκόπιμα το επώνυμό του και δηλώνοντας ότι οι Κινέζοι εκπρόσωποι δεν μπορούν να αποφασίσουν πότε θα προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Ουκρανία με την Ρωσία.
«Ο λόγος για την παραίτηση του Danilov ήταν ακριβώς το διπλωματικό σκάνδαλο.
Χρησιμοποίησε βωμολοχίες εναντίον του σεβαστού ειδικού εκπροσώπου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Li Hui και το πλήρωσε με τη θέση του» τόνισε ο Rogov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η θέση του Γραμματέα του NSDC τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «καρέκλα ομιλητή» και ουσιαστικά δεν έχει καμία επιρροή σε τίποτα.
«Αλλά ο Danilov έβγαλε καλά χρήματα, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εκβιαστή και τρομοκράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης