Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netayahu (Ισραήλ): Πολύ κακή κίνηση από τις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας - Γιατί ακύρωσε την επίσκεψη στην Ουάσινγκτον

Netayahu (Ισραήλ): Πολύ κακή κίνηση από τις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας - Γιατί ακύρωσε την επίσκεψη στην Ουάσινγκτον
«Νόμιζα ότι η απόφαση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήταν μια πολύ, πολύ κακή κίνηση» διεμήνυσε ο Netanyahu
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu τόνισε ότι η ακύρωση μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στην Ουάσιγκτον από κορυφαίους διπλωμάτες αυτή την εβδομάδα είχε σκοπό να καταδείξει στη Hamas ότι το Τελ Αβίβ δεν θα υποκύψει στην αυξανόμενη διεθνή πίεση για να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα.
«Νόμιζα ότι η απόφαση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήταν μια πολύ, πολύ κακή κίνηση», εξήγησε επίσης, αναφερόμενος στην επιλογή των ΗΠΑ να μην ασκηθεί veto σε ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός που ψηφίστηκε τη Δευτέρα 25/3.
«Το χειρότερο ήταν ότι ενθάρρυνε τη Hamas να υιοθετήσει σκληρή γραμμή και να πιστέψει ότι η διεθνής πίεση θα αποτρέψει το Ισραήλ από το να απελευθερώσει τους ομήρους και να καταστρέψει την οργάνωση», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε βιντεοσκοπημένα σχόλια μετά από συνάντηση με τον Αμερικανό γερουσιαστή Rick Scott.
«Ήταν ένα μήνυμα πρώτα και κύρια προς τη Hamas: "Μην στοιχηματίζετε σε αυτή την πίεση, δεν πρόκειται να λειτουργήσει". Ελπίζω να πήραν το μήνυμα», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Το Ισραήλ είχε προηγουμένως απειλήσει να ματαιώσει το ταξίδι εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν veto στο ψήφισμα.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Biden παροτρύνει το Ισραήλ να μην εξαπολύσει επίθεση πλήρους κλίμακας στη Rafah, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια εισβολή θα έβλαπτε τους αμάχους που έχουν παγιδευτεί στην πόλη και θα απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ στην παγκόσμια σκηνή – βέβαια η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να προμηθεύει όπλα στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης