Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άστραψε και βρόντηξε ο Maduro κατά του Borrell της ΕΕ - «Ρατσιστής, αποικιοκράτης και πολεμοχαρής με αριστερό παρελθόν»

Άστραψε και βρόντηξε ο Maduro κατά του Borrell της ΕΕ - «Ρατσιστής, αποικιοκράτης και πολεμοχαρής με αριστερό παρελθόν»
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε τον εκπρόσωπο της ΕΕ ως «έναν τύπο που υποτίθεται ότι προέρχεται από την Αριστερά»
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro χαρακτήρισε τον κορυφαίο διπλωμάτη της Ευρώπης Josep Borrell «ρατσιστή» σε μια καταιγιστική επίθεση ενάντια στην προσέγγιση της Ευρώπης για τη Νότια Αμερική.
«Το αποικιοκρατικό όραμα της Ευρώπης για τη Λατινική Αμερική είναι ζωντανό», δήλωσε ο Maduro κατά τη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης την Τρίτη, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βενεζουέλας El Universal.
«Ο Josep Borrell, για παράδειγμα, είναι ρατσιστής, είναι αποικιοκράτης, είναι πολεμοχαρής. Είναι ένας τύπος που υποτίθεται ότι προέρχεται από την Αριστερά, όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα αποικιοκρατικό, περιφρονητικό όραμά μας, μας κοιτούν από ψηλά», πρόσθεσε ο Maduro, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για τι ακριβώς κατηγορούσε τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ.
Από τη μεριά της η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης -ο βραχίονας εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ- απάντησε την Τετάρτη ότι «είχε επίγνωση της αντίδρασης του καθεστώτος», αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχόλια του προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας.
Σχολιάζοντας ευρύτερα την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ο εκπρόσωπος της ΕΥΕΔ Peter Stano τόνισε: «Η ΕΕ θα συνεχίσει να παροτρύνει τις αρχές της Βενεζουέλας να προστατεύσουν τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα του λαού της, προκειμένου να ασκήσει το εκλέγεσθαι και να ψηφίσει σε μια ανταγωνιστική, χωρίς αποκλεισμούς και διαφανή εκλογική διαδικασία επεξεργάζομαι, διαδικασία».
Επισημαίνεται ότι ο αριστερός ηγέτης της Βενεζουέλας τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της 30ής επετείου από την απελευθέρωση του πρώην προέδρου Hugo Chavez από τη φυλακή Yare, όπου κρατήθηκε για δύο χρόνια.
Η σφοδρή του επίθεση προς τον Borrell έρχεται αφότου η ΕΕ εξέφρασε «ανησυχίες» τον Ιανουάριο για τον αποκλεισμό των πολιτικών της αντιπολίτευσης María Corina Machado και Henrique Capriles από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας στις 28 Ιουλίου, ημέρα γενεθλίων του ιστορικού ηγέτη της χώρας Chavez.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης