Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνές Δικαστήριο ΟΗΕ: H Ιρλανδία θα παρέμβει στη δίωξη κατά του Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνές Δικαστήριο ΟΗΕ: H Ιρλανδία θα παρέμβει στη δίωξη κατά του Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
«Φτάνει πια» το μήνυμα του Ιρλανδού ΥΠΕΞ στο Ισραήλ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας Michael Martin δήλωσε ότι ο πόλεμος στη Γάζα «αντιπροσωπεύει πλέον κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου σε μαζική κλίμακα».
«Η σύλληψη ομήρων. Η σκόπιμη αναστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολίτες. Η στόχευση αμάχων και μη στρατιωτικών υποδομών. Η αδιάκριτη χρήση εκρηκτικών όπλων σε κατοικημένες περιοχές. Η χρήση πολιτικών στόχων για στρατιωτικούς σκοπούς. Η συλλογική τιμωρία ενός ολόκληρου πληθυσμού», τόνισε σχετικά ο εκπρόσωπος του Δουβλίνου σε δήλωση.
«Η λίστα συνεχίζεται. Πρέπει να σταματήσει. Η άποψη της διεθνούς κοινότητας είναι ξεκάθαρη. Φτάνει πια.» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιρλανδικής διπλωματίας
Τον Ιανουάριο, το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICJ), γνωστό και ως «Δικαστήριο του Κόσμου», διέταξε το Ισραήλ να απόσχει από οποιεσδήποτε πράξεις που θα μπορούσαν να εμπίπτουν στη Σύμβαση για τη Γενοκτονία και να διασφαλίσει ότι τα στρατεύματά του δεν θα διαπράξουν γενοκτονικές ενέργειες κατά των Παλαιστινίων, αφού η Νότια Αφρική κατηγόρησε το Ισραήλ για «κρατική γενοκτονία» υπό τις οδηγίες του Τελ Αβίβ στη Γάζα.
Ο Martin προανήγγειλε μάλιστα ότι η Ιρλανδία θα παρέμβει στην δίωξη της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ για γενοκτονία, αλλά δεν έδωσε στοιχεία για τη μορφή που θα έχει η παρέμβαση, ούτε σκιαγράφησε τυχόν επιχείρημα ή πρόταση σκοπεύει να παρουσιάσει το Δουβλίνο στο δικαστήριο της Χάγης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης