Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή αλήθεια - Το γερμανικό ινστιτούτο Robert Koch σοκάρει, τεράστιο το πλήγμα των lockdown, μεγαλύτερο της πανδημίας

Σκληρή αλήθεια - Το γερμανικό ινστιτούτο Robert Koch σοκάρει, τεράστιο το πλήγμα των lockdown, μεγαλύτερο της πανδημίας
Το Robert Koch εξέφρασε ανησυχίες το 2020 ότι το lockdown θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη παιδική θνησιμότητα και άλλα αρνητικά αποτελέσματα
Σοκάρει για ακόμη μία φορά το γερμανικό ινστιτούτο Robert Koch, το οποίο μετά από μια μακρά δικαστική μάχη, κυκλοφόρησε τα εμπιστευτικά πρωτόκολλα που δείχνουν ότι γνώριζε ότι «τα lockdown προκαλούν περισσότερο κακό παρά καλό» και αποδείξεις για το ότι δεν χρειαζόταν «να γίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες».
Το ινστιτούτο Robert Koch εξέφρασε ανησυχίες το 2020 ότι το lockdown θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη παιδική θνησιμότητα και άλλα αρνητικά αποτελέσματα.
Οι ειδικοί του ινστιτούτου Robert Koch διαφώνησαν επίσης με την εφαρμογή των μασκών προσώπου FFP2, λέγοντας ότι υπήρχε έλλειψη δεδομένων για την υποστήριξη ενός τέτοιου μέτρου.
«Η ενεργή επικοινωνία θα είχε νόημα για να καταστεί σαφές γιατί το ινστιτούτο Robert Koch δεν συνιστά αυτό το μέτρο», σημειώνει το πρακτικό σχετικά με την εφαρμογή των κανονισμών για τις μάσκες FFP2.
Ο οργανισμός σημειώνει μάλιστα στα πρακτικά ότι θα έλεγε στο κοινό ότι δεν υποστήριξε τους κανονισμούς για τις μάσκες FFP2, αλλά κυρίως, ο οργανισμός δεν το έκανε ποτέ παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες κατά των υποχρεωτικών μασκών και άλλων σκληρών μέτρων.
Οι 2.500 σελίδες των εγγράφων περιέχουν επίσης ένα απόσπασμα που σημειώνει ότι οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι τα lockdown θα μπορούσαν να «κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό», με τους ειδικούς να αναφέρουν τα lockdown στην Αφρική και τα αρνητικά αποτελέσματα που παρατηρούνται εκεί.
Τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι οι Γερμανοί πολιτικοί δραματοποίησαν την κατάσταση, σε αντίθεση με τις απόψεις των ειδικών.
Αυτό έγινε πιθανώς για να εφαρμοστούν καταναγκαστικά μέτρα και να περιοριστούν τα βασικά δικαιώματα.
Υπάρχουν τώρα εκκλήσεις για δημοσιοποίηση των υπολοίπων εγγράφων, καθώς περισσότερα από χίλια αποσπάσματα εξακολουθούν να είναι διασκευασμένα, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο του συνολικού κειμένου που χρονολογείται από σημειώσεις συνάντησης από τη «μονάδα κρίσης» που ελήφθησαν μεταξύ Φεβρουαρίου 2020 και Απριλίου 2021.

Σε σοκ η γερμανική κοινωνία

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων έχει προκαλέσει σοκ στη Γερμανία και οδήγησε ακόμη και αριστερά κόμματα, όπως οι Πράσινοι, να ζητήσουν μια «ολοκληρωτική αναθεώρηση» της πολιτικής για τον κορωνοϊό.
Άλλα κόμματα, όπως η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ζητούν περισσότερη δράση, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας της Επιτροπής.
Οι πολιτικοί προτρέπουν το RKI να άρει τις διαγραφές και να δημοσιοποιήσει όλα τα ευρήματα, ενώ εκκρεμούν περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες.
Στο μεταξύ, η συζήτηση συνεχίζεται, με την ετικέτα #RKIFiles στο X να δημιουργεί ήδη 45.000 δημοσιεύσεις.
Ένα παράδειγμα μόνο μερικών αναρτήσεων δείχνει τον θυμό που νιώθουν πολλοί Γερμανοί για τις πολιτικές της εποχής του κορωνοϊού που εφαρμόστηκαν.

Η αντίδραση των ιολόγων

Ο ιολόγος Klaus Stöhr, κάποτε επίτροπος της ΠΟΥ για την πανδημία, είπε ότι τα πρωτόκολλα που αποκαλύφθηκαν δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η «αξιολόγηση κινδύνου δεν βασίστηκε σε δεδομένα».
Ο Stöhr σχολίασε επίσης το γεγονός ότι τα πρωτόκολλα RKI αποκάλυψαν ότι οι ειδικοί έλεγαν στην κυβέρνηση ότι υπάρχουν λίγα δεδομένα για να υποστηρίξουν την ευρεία υιοθέτηση μάσκας για το κοινό.
«Και το γεγονός ότι όσα ήταν γνωστά για τις μάσκες FFP2 αγνοήθηκαν εντελώς είναι μόνο δύο μικρά στοιχεία».
Υπήρχαν "πολλά περισσότερα διαθέσιμα δεδομένα όπου φάνηκε ότι η εργασία δεν βασιζόταν σε στοιχεία", είπε.
Ο επιστήμονας αναφέρθηκε σε «απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο συνόρων, 2G/3G (περιοχές περιορισμένες βάσει του καθεστώτος εμβολιασμού) και τις παρενέργειες του lockdown» ως περαιτέρω παραδείγματα.
Ο Stöhr σημείωσε ότι «αυτά είναι όλα τα πράγματα που ήταν γνωστά – συμπεριλαμβανομένου του ότι τα εμβόλια δεν μπορούσαν να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού».
Είπε ότι τα εμβόλια δεν θα μπορούσαν να τερματίσουν την πανδημία και ήταν «από την αρχή ξεκάθαρο ότι το εμβόλιο δεν μπορούσε να το κάνει αυτό».
Τώρα ζητά μια διαδικασία επιτροπής ή επανεξέτασης για να αποφευχθούν τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση κατά την εποχή του Covid-19 στο μέλλον.
Ο ιολόγος Hendrik Streeck, ο οποίος διορίστηκε στο συμβούλιο εμπειρογνωμόνων RKI, δήλωσε επίσης: «Είμαι έκπληκτος που ολόκληρες σελίδες σχετικά με τους εμβολιασμούς, για παράδειγμα, είχαν μαυρίσει», είπε στη Welt.
«Και αναρωτιέμαι τι λέει, γιατί να μην το δει το κοινό».

Ο Lauterbach σε κατάσταση πανικού;

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach (SPD) αντέδρασε με τρόμο στα ευρήματα της έκθεσης.
Ως ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού μέρους της πανδημίας, υπήρξε συχνά ο κύριος στόχος της κριτικής από όσους αντιτίθενται στις πολιτικές της Γερμανίας για τον Covid-19.
«Ο διαφωτισμός είναι καλός, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε να προκύψουν θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της παρέμβασης ξένων κυβερνήσεων», έγραψε στην πλατφόρμα X.
Το γιατί αναφέρθηκε σε «ξένες κυβερνήσεις» παρέμενε ασαφές, αλλά όταν βρίσκονται στη γωνία, οι αριστεροί πολιτικοί συχνά καταφεύγουν σε ισχυρισμούς για «ξένες παρεμβάσεις» και «Ρωσία».
Παρά τις εκκλήσεις για αναθεώρηση της πολιτικής, ο Lauterbach είναι απελπισμένος να αποφύγει αυτό το αποτέλεσμα και επίσης απορρίπτει ανοιχτά μια επιτροπή, όπως ζητούν τα κόμματα AfD και BSW.
Ο Lauterbach ισχυρίζεται ότι αυτό θα ωφελούσε μόνο «μια μικρή ομάδα πολιτικών, αλλά και ανθρώπους που ίσως εκπροσωπούν ριζοσπαστικές ιδέες σε άλλους τομείς».
Ισχυρίζεται ότι θα χρησιμοποιούσαν τα ευρήματα «για να πολιτικοποιήσουν εναντίον του κράτους».
Μερικοί από τους Πράσινους κατέφυγαν επίσης σε ισχυρισμούς «ξένης επιρροής» μετά την κυκλοφορία των πρωτοκόλλων RKI.

Το AfD, το FDP και το BSW θέλουν έρευνα

Τα κόμματα AfD, Ελεύθεροι Δημοκράτες και BSW θέλουν όλα μια πιο ενδελεχή έρευνα από μια απλή «αναθεώρηση».
«Το κοινό έχει δικαίωμα να γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη τότε», δήλωσε ο εκπρόσωπος για την πολιτική υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του AfD, Μάρτιν Σίχερτ, σχετικά με τις διατυπώσεις που εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στην έκθεση.
Απηύθυνε έκκληση στις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες: «Ρίξτε μια ματιά στα πρωτόκολλα της ομάδας κρίσης του RKI και δημιουργήστε μαζί μας μια επιτροπή έρευνας για τον κορονοϊό».
Ακόμη και το FDP, το οποίο βρίσκεται σε κυβερνητικό συνασπισμό με την κυβερνώσα κυβέρνηση, ζητά μια πιο ενδελεχή έρευνα.
Ο αντιπρόεδρος του FDP Wolfgang Kubicki ανακοίνωσε ότι «θα εργαστεί για να διασφαλίσει ότι ολόκληρη η βάση για τη λήψη αποφάσεων αυτή τη στιγμή θα γίνει δημόσια».
Είπε επίσης ότι γίνεται όλο και πιο σαφές «ότι το Ινστιτούτο Robert Koch για την Πολιτική Υγείας χρησίμευσε ως επιστημονική πρόσοψη για τον πρώην υπουργό Jens Spahn και πιθανώς επίσης τον Karl Lauterbach».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης