Τελευταία Νέα
Διεθνή

Panetta: Δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε η ΕΚΤ να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική

Panetta: Δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε η ΕΚΤ να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική
«Οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα των τιμών έχουν μειωθεί και οι συνθήκες υλοποιούνται για να ξεκινήσει η διαδικασία της νομισματικής χαλάρωσης» ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Fabio Panetta
Δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική, είπε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Fabio Panetta.
«Η περιοριστική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ μειώνει τη ζήτηση και συμβάλλει, μαζί με την πτώση των τιμών της ενέργειας, στην ταχεία πτώση του πληθωρισμού», δήλωσε ο Πανέτα σε ομιλία του στη Ρώμη.
«Οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα των τιμών έχουν μειωθεί και οι συνθήκες υλοποιούνται για να ξεκινήσει η διαδικασία της νομισματικής χαλάρωσης», πρόσθεσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και σε ομιλία του την Δευτέρα, ο Panetta ανέφερε ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ προέκυψε «συναίνεση» για μείωση των επιτοκίων, λόγω πτώσης του πληθωρισμού.
Αναγνώρισε επίσης τον αντίκτυπο των περιοριστικών πολιτικών στη ζήτηση, αποδίδοντας αυτά τα μέτρα, παράλληλα με την πτώση των τιμών της ενέργειας, ως βασικούς παράγοντες για την «ταχεία πτώση του πληθωρισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης