Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ουκρανικές επιθέσεις με drones σε ρωσικά διυλιστήρια οδηγούν στην άνοδο τις τιμές του πετρελαίου

Οι ουκρανικές επιθέσεις με drones σε ρωσικά διυλιστήρια οδηγούν στην άνοδο τις τιμές του πετρελαίου
Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Ουκρανία έχουν θέσει εκτός λειτουργίας αρκετά ρωσικά διυλιστήρια
Οι ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου ανεβάζουν το κόστος του αργού πετρελαίου, αναφέρει το Reuters.
Το brent ενισχύεται 25 σεντς ή 0,3% υψηλότερα στα 87,25 δολάρια το βαρέλι, μετά από άνοδο 2,4% την περασμένη εβδομάδα.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate βρισκόταν στα 83,44 δολάρια το βαρέλι, αυξημένο κατά 27 σεντς ή 0,3%, μετά από αύξηση 3,2% την περασμένη εβδομάδα.
Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Alexander Novak, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας θα επικεντρωθούν στη μείωση της παραγωγής και όχι των εξαγωγών το δεύτερο τρίμηνο, προκειμένου να κατανεμηθούν ομοιόμορφα οι περικοπές της παραγωγής με τα άλλα μέλη του OPEC+.

Ουκρανικές επιθέσεις με drones

Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Ουκρανία έχουν θέσει εκτός λειτουργίας αρκετά ρωσικά διυλιστήρια, γεγονός που αναμένεται να μειώσει τις εξαγωγές καυσίμων της Ρωσίας.
"Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι για τις προμήθειες αργού και βαρέων πρώτων υλών προστίθενται στα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της ζήτησης (το δεύτερο τρίμηνο)", ανέφεραν οι αναλυτές της Energy Aspects σε σημείωμά τους.
Σχεδόν 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd) της ρωσικής δυναμικότητας επεξεργασίας αργού είναι εκτός λειτουργίας από τις επιθέσεις, επηρεάζοντας τις εξαγωγές μαζούτ υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, το οποίο επεξεργάζεται σε κινεζικά και ινδικά διυλιστήρια, πρόσθεσε η συμβουλευτική εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης