Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Eπιδεινώθηκε η ύφεση στη μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο 2024

Ευρωζώνη: Eπιδεινώθηκε η ύφεση στη μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο 2024
Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) υποχώρησε στο 46,1 τον Μάρτιο
Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη σημείωσε περαιτέρω επιδείνωση τον Μάρτιο, καθώς συρρικνώθηκε με πιο απότομο ρυθμό από ό,τι τον Φεβρουάριο, με τη ζήτηση να μειώνεται, σύμφωνα με έρευνα που έδειξε ωστόσο άνοδο της αισιοδοξίας.
Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που καταρτίζεται από την S&P Global, υποχώρησε στο 46,1 τον Μάρτιο από 46,5 τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας την προκαταρκτική εκτίμηση για 45,7, αλλά παραμένοντας κάτω από το όριο του 50 που υποδηλώνει αύξηση της δραστηριότητας για 21ο μήνα.
O δείκτης μέτρησης της παραγωγής, ο οποίος τροφοδοτεί τον σύνθετο δείκτη PMI που αναμένεται την Πέμπτη και θεωρείται καλός δείκτης της οικονομικής υγείας, αυξήθηκε από 46,6 τον Φεβρουάριο σε 47,1, βελτιώνοντας την εκτίμηση για 46,8.
"Είναι λίγο αποκαρδιωτικό: τους τελευταίους οκτώ μήνες, η μεταποιητική βιομηχανία ανέβαινε σταδιακά τη σκάλα του δείκτη PMI παραγωγής, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στα τάρταρα", δήλωσε στο Reuters ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Hamburg Commercial Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης