Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό μήνυμα Xi Jinping στον Biden - Το ζήτημα της Ταϊβάν αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στις σχέσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ

Ισχυρό μήνυμα Xi Jinping στον Biden - Το ζήτημα της Ταϊβάν αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στις σχέσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ
Ανυπέρβλητο εμποδιο για τις Σινοαμερικανικές σχέσεις η Ταϊβάν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κίνας
Το ζήτημα της Ταϊβάν είναι η κύρια κόκκινη γραμμή στις σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον κάτι που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, διεμήνυσε ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.
«Το ζήτημα της Ταϊβάν είναι η πρώτη κόκκινη γραμμή στις σινο-αμερικανικές σχέσεις που δεν μπορεί να ξεπεραστεί», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του Πεκίνου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας.
«Όσον αφορά τις αυτονομιστικές δραστηριότητες των δυνάμεων για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, καθώς και την επιδοκιμασία και την υποστήριξή τους από το εξωτερικό, δεν θα το αντιμετωπίσμουε απλώς [σ.σ. σαν ένα συνηθισμένο διπλωματικό ζήτημα]», πρόσθεσε με νόημα ο Xi.
Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η δήλωση του Αμερικανού προέδρου πως οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν θα γίνει πράξη, σε συμφωνία με την πολιτική της μιας Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης