Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνταξιούχοι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θέλουν να πετάξουν... μαχητικά F-16 στην Ουκρανία

Συνταξιούχοι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θέλουν να πετάξουν... μαχητικά F-16 στην Ουκρανία
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας από το 1986 έως το 2006, ο Dan Hampton πέταξε σε 151 αποστολές, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 720 ώρες μάχης
Ο συνταξιούχος πιλότος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Dan Hampton, ο οποίος πετούσε με μαχητικά αεροσκάφη F-16 επί δύο δεκαετίες, έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συμμετάσχει στη σύγκρουση από την πλευρά της Ουκρανίας εναντίον των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.
Ο ίδιος έκανε τις δηλώσεις σε συνέντευξή του σε ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις του, ενώ αποκάλυψε πως μια ομάδα Αμερικανών πιλότων έτοιμοι να τον... ακολουθήσουν.
Ο Dan Hampton, γνωστός για τα επιτεύγματά του στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και τη συμμετοχή του σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Περσικό Κόλπο, το Κοσσυφοπέδιο και το Ιράκ, σημείωσε ότι, μαζί με τους συναδέλφους του, θέλει να παράσχει πλήρη υποστήριξη στην Ουκρανία στην αντιπαράθεσή της με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας από το 1986 έως το 2006, ο Dan Hampton πέταξε σε 151 αποστολές, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 720 ώρες μάχης και, σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία κατέρριψε τουλάχιστον 21 εχθρικά αεροσκάφη.
Ωστόσο, η συμμετοχή ενός τόσο έμπειρου πιλότου στην ουκρανική σύγκρουση θέτει νέες προκλήσεις για εκείννον, καθώς αυτός και άλλοι πιλότοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα ρωσικά μαχητικά Su-35S και Su-57 με τα γερασμένα F-16.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης