Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): «Όχι» σε μειώσεις επιτοκίων, προτού μειωθεί ο πληθωρισμός

Mester (Fed): «Όχι» σε μειώσεις επιτοκίων, προτού μειωθεί ο πληθωρισμός
Οι μέχρι τώρα μετρήσεις ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις της για πιο αργή πρόοδο στη μάχη κατά του πληθωρισμού, ανέφερε η Loretta Mester
Ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός μειώνεται θέλει να δει η αξιωματούχος της Fed, Loretta Mester, προτού ταχθεί υπέρ της μείωσης των επιτοκίων.
Η ίδια τόνισε, ωστόσο, ότι οι μέχρι τώρα μετρήσεις ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις της για πιο αργή πρόοδο στη μάχη κατά του πληθωρισμού.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Mester υποστήριξε ότι οι υψηλότερες από τις αναμενόμενες μετρήσεις του πληθωρισμού τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο επιβεβαίωσαν ότι η πορεία μείωσης του πληθωρισμού θα έχει σκαμπανεβάσματα.
Εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να κινείται χαμηλότερα προς τον στόχο του 2% της Fed αλλά με πιο αργό ρυθμό σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
«Αλλά πρέπει να δω περισσότερα στοιχεία για να έχω μεγαλύτερη βεβαιότητα» πρόσθεσε.
«Μερικές ακόμα μετρήσεις θα μας δώσουν καλύτερη εικόνα για το αν η διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού έχει παγώσει ή αν οι πρώτες μετρήσεις της χρονιάς αντανακλούν μια προσωρινή διακοπή της καθοδικής πορείας» τόνισε.
Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ μιας μείωσης επιτοκίων τον Μάιο, υπογράμμισε, ωστόσο, ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι οι μειώσεις επιτοκίων θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή αργότερα το 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης