Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ World Central Kitchen καταγγέλλει πως οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευαν «συστηματικά» τους εθελοντές

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ World Central Kitchen καταγγέλλει πως οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευαν «συστηματικά» τους εθελοντές
Ο Jose Andres είπε ότι θα βρισκόταν και ο ίδιος στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Oι ισραηλινές δυνάμεις στόχευαν «συστηματικά, όχημα προς όχημα» τους εργαζομένους της φιλανθρωπικής οργάνωσής του στη Γάζα, κατήγγειλε ο διάσημος σεφ και ιδρυτής της World Central Kitchen (WCK), Jose Andres, στον απόηχο του μακελειού που κόστισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους.
Στη βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε ότι η ανθρωπιστική οργάνωση WCK είχε ξεκάθαρη επικοινωνία με τον ισραηλινό στρατό ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, γνώριζε τις κινήσεις των εθελοντών.
«Δεν ήταν μια «κακιά στιγμή όπου ‘ωχ’, ρίξαμε τη βόμβα σε λάθος μέρος» είπε. «Ακόμη και αν δεν ήμασταν συντονισμένοι (με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις), καμία δημοκρατική χώρα και κανένας στρατός δεν μπορεί να στοχεύει πολίτες και φιλάνθρωπους», πρόσθεσε.
Οι εθελοντές σκοτώθηκαν όταν η αυτοκινητοπομπή τους χτυπήθηκε λίγη ώρα αφότου επέβλεψαν την εκφόρτωση 100 τόνων τροφίμων που έφτασαν στη Γάζα δια θαλάσσης. Ο ισραηλινός στρατός εξέφρασε «τη βαθύτατη λύπη του» για το συμβάν και ο πρωθυπουργός Netanyahu είπε ότι δεν έγινε σκόπιμα.
Ο Jose Andres είπε ότι θα βρισκόταν και ο ίδιος στη Γάζα με την ομάδα του αλλά για διάφορους λόγους, δεν μπόρεσε να επιστρέψει στον παλαιστινιακό θύλακα. Σύμφωνα με τον σεφ, οι ισραηλινές δυνάμεις ίσως να εξαπέλυσαν περισσότερα από τρία πλήγματα στο κομβόι της WCK.
Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι οι πραγματικοί «Αγώνες Πείνας», συνέχισε, τονίζοντας ότι «η πείνα είναι πραγματική». Πρόσθεσε ότι η WCK θα συνεχίσει να αναλύει την κατάσταση για να καθορίσει πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στον θύλακα.
O κ. Andres, που μίλησε την Τρίτη 2/4 με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, πίεσε την αμερικανική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να σταματήσει ο πόλεμος. «Οι ΗΠΑ απογοητεύουν τον λαό της Παλαιστίνης, πρέπει να κάνουν περισσότερα, να πουν στον πρωθυπουργό Netanyahu ότι αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει τώρα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης