Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Τesla αναζητά τοποθεσίες στην Ινδία για επένδυση - μαμούθ 3 δισ. δολ.

H Τesla αναζητά τοποθεσίες στην Ινδία για επένδυση - μαμούθ 3 δισ. δολ.
Ο Modi συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Elon Musk τον Ιούνιο
H Tesla θα διερευνήσει τοποθεσίες στην Ινδία αυτόν τον μήνα για τη δημιουργία εργοστασίου κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων με επένδυση έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, σε μια ώθηση στα σχέδια του πρωθυπουργού Narendra Modi για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής.
Το εργοστάσιο θα μπορούσε να έχει αξία 2 έως 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι FT την Τετάρτη, επικαλούμενοι δύο άτομα με γνώση των σχεδίων.
Η κατασκευάστρια εταιρεία EV θα επικεντρωθεί στις πολιτείες Μαχαράστρα, Γκουτζαράτ και Ταμίλ Ναντού που έχουν ήδη κόμβους αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η Ινδία μείωσε τον περασμένο μήνα τους εισαγωγικούς δασμούς σε ορισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που είναι πρόθυμες να επενδύσουν τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια και να ξεκινήσουν εγχώρια παραγωγή στη χώρα εντός τριών ετών.
"Η κυβέρνηση της Ινδίας ενέκρινε ένα πρόγραμμα για την προώθηση της Ινδίας ως κατασκευαστικού προορισμού, ώστε τα ηλεκτρονικά οχήματα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας να μπορούν να κατασκευάζονται στη χώρα", ανέφερε η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα.
Ο Modi συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Elon Musk τον Ιούνιο και τον κάλεσε να διερευνήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ινδία για ηλεκτρικά οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης