Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Maduro αποκάλυψε την ανάπτυξη μυστικών στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ και στρατόπεδα της CIA στο Εσεκίμπο

Ο Maduro αποκάλυψε την ανάπτυξη μυστικών στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ και στρατόπεδα της CIA στο Εσεκίμπο
Ο Maduro επικαλέστηκε επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με τη στρατιωτική παρουσία της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ στην περιοχή, η οποία φέρεται να στοχεύει στην προετοιμασία επιθετικών ενεργειών κατά της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Maduro κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι φιλοξενούν μυστικές στρατιωτικές βάσεις και στρατόπεδα της CIA στην περιοχή του Εσεκίμπο που αμφισβητείται με τη Γουιάνα.
Κατά την τελετή υπογραφής του νόμου για την προστασία της περιοχής, ο Maduro επικαλέστηκε επιβεβαιωμένες πληροφορίες σχετικά με τη στρατιωτική παρουσία της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ στην περιοχή, η οποία φέρεται να στοχεύει στην προετοιμασία επιθετικών ενεργειών κατά της Βενεζουέλας.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ισχυρίζεται ότι οι αρχές της Γουιάνας που διαχειρίζονται την περιοχή Γουιάνα-Εσεκίμπο βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της CIA και της Νότιας Διοίκησης, καθώς και της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας ExxonMobil.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος στόχος αυτών των δυνάμεων είναι η κατάληψη των πόρων της Βενεζουέλας στην περιοχή.
Εκτός από τις δηλώσεις του, ο Maduro υπέγραψε τον Οργανικό Νόμο για την Προστασία του Εσεκίμπο, ο οποίος εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους. Αυτός ο νόμος διακηρύσσει τη δημιουργία ενός νέου κράτους της Βενεζουέλας δυτικά του ποταμού Εσεκίμπο και προβλέπει μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στην κοινωνική υποστήριξη του πληθυσμού αυτής της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της απογραφής και της έκδοσης εγγράφων. Ωστόσο, αυτός ο νόμος δεν έλαβε γενική αναγνώριση της επέκτασης του εδάφους της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης