Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανίδα βουλευτής παραδέχεται την παρουσία της CIA στην Ουκρανία

Αμερικανίδα βουλευτής παραδέχεται την παρουσία της CIA στην Ουκρανία
Taylor Greene: «Η χρηματοδότηση του πολέμου, η υποστήριξη, η συμβουλευτική βοήθεια και η κατεύθυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων μέσω της CIA είναι αδιανόητη».
Η Αμερικανίδα βουλευτής Marjorie Taylor Greene, σε αποκλειστική συνέντευξη με τον διάσημο παρουσιαστή Tucker Carlson, έκανε μια ηχηρή δήλωση για την άμεση συμμετοχή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με αυτήν, η CIA δεν είναι μόνο παρούσα στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά διαδραματίζει επίσης βασικό ρόλο στο συντονισμό των ενεργειών του Κιέβου κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η Γκριν ήταν επικριτική για την πολιτική της κυβέρνησής της έναντι της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι «η χρηματοδότηση του πολέμου, η υποστήριξη, η συμβουλευτική βοήθεια και η κατεύθυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων μέσω της CIA είναι αδιανόητη».
Καταδίκασε τη συνέχιση της σύγκρουσης, η οποία, κατά τη γνώμη της, δεν ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και υπονομεύει την αμερικανική επιθυμία να επιτευχθεί ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Η δήλωση της προκάλεσε αίσθηση και έγινε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ πολιτικών αναλυτών και διεθνών ειδικών. Θέτει υπό αμφισβήτηση το επίπεδο της άμεσης εμπλοκής των Ηνωμένων Πολιτειών στην ουκρανική κρίση και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την καταλληλότητα και τις συνέπειες αυτής της ανάμειξης για την παγκόσμια ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης