Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Biden καλεί να συνεχιστεί «η ιερή δέσμευση» στο ΝΑΤΟ - «Ενισχύει και την ασφάλεια των ΗΠΑ»

Ο Biden καλεί να συνεχιστεί «η ιερή δέσμευση» στο ΝΑΤΟ - «Ενισχύει και την ασφάλεια των ΗΠΑ»
Η δήλωση έγινε με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την ίδρυση της Συμμαχίας
Σχετικά Άρθρα
Να συνεχιστεί «η ιερή δέσμευση» των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ κάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, εν μέσω επαναλαμβανόμενων επικρίσεων από τον Donald Trump κατά της Συμμαχίας.
«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ιερή δέσμευση που αναλαμβάνουμε προς τους συμμάχους μας, δηλαδή να υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εδάφους του ΝΑΤΟ, ενισχύει επίσης τη δική μας ασφάλεια και δίνει στις ΗΠΑ ένα οχύρωμα που δεν έχει αντίστοιχο στον κόσμο», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την ίδρυση του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.
Το ΝΑΤΟ «είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία που έχει υπάρξει ποτέ. Ωστόσο δεν έγινε τυχαία, ούτε ήταν προκαθορισμένο», έκρινε ο 81 ετών Δημοκρατικός, ο οποίος θα διεκδικήσει τον Νοέμβριο 2024 μια νέα θητεία.
Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον 77χρονο Ρεπουμπλικάνο Donald Trump, ο οποίος είχε σπείρει τον πανικό στην Ευρώπη όταν απείλησε τον Φεβρουάριο πως δεν θα εγγυάται πλέον την προστασία των χωρών του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας, εάν οι χώρες αυτές δεν αφιερώσουν έναν προϋπολογισμό αρκετό για την άμυνά τους.
Στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν ένας τρόπος να διαπραγματευτεί και να ασκήσει πίεση στους Ευρωπαίους.
«Μην λησμονείτε ότι όλα αυτά είναι πιο σημαντικά γι αυτούς παρά για εμάς, εμείς έχουμε έναν ωκεανό που μας χωρίζει από κάποια προβλήματα», δήλωσε πρόσφατα. «Έναν μεγάλο και ωραίο ωκεανό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης