Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Ίσως και καμία μείωση επιτοκίων το 2024

Kashkari (Fed): Ίσως και καμία μείωση επιτοκίων το 2024
«Τον Μάρτιο είχα προβλέψει δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί προς τον στόχο του 2%», δήλωσε ο Kashkari
Mπορεί να μην χρειαστούν περικοπές επιτοκίων το 2024 αν η πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ σταματήσει και εάν η αμερικανική οικονομία παραμείνει εύρωστη, δήλωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος της Federal Reserve στη Μινεάπολη Neel Kashkari
«Τον Μάρτιο είχα προβλέψει δύο μειώσεις επιτοκίων φέτος, εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί προς τον στόχο του 2%», δήλωσε ο Kashkari.
«Εάν συνεχίσουμε να βλέπουμε τον πληθωρισμό να κινείται λοξά, τότε αυτό θα με έκανε να αναρωτηθώ αν χρειαζόταν να προχωρήσουμε σε αυτές τις μειώσεις επιτοκίων».
Χαρακτήρισε τα επίπεδα του πληθωρισμού Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ ελαφρώς ανησυχητικές και σημείωσε ότι πρέπει να δει περισσότερη πρόοδο στις τιμές για να αποκτήσει εμπιστοσύνη ότι κινούνται προς τον στόχο του 2% της Fed πριν η τελευταία μειώσει το κόστος δανεισμού.
Τόνισε εξάλλου τη σημασία του να αφήνει κανείς τα δεδομένα για τον πληθωρισμό να καθοδηγούν τις αποφάσεις για τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης