Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ και δέος για το Ισραήλ - Κλείνει 28 πρεσβείες σε όλο τον κόσμο υπό τον φόβο ιρανικού χτυπήματος

Σοκ και δέος για το Ισραήλ - Κλείνει 28 πρεσβείες σε όλο τον κόσμο υπό τον φόβο ιρανικού χτυπήματος
Ορισμένες ισραηλινές πρεσβείες έχουν ήδη κλείσει μετά τις 7 Οκτωβρίου, όπως αυτή στην Ιορδανία
Τουλάχιστον 28 ισραηλινές πρεσβείες και προξενεία έχουν κλείσει προσωρινά λόγω απειλών εκ μέρους του Ιράν και των πληρεξούσιών του, δήλωσε ισραηλινή πηγή στην The Jerusalem Post την Παρασκευή 5/4.
Σύμφωνα με την πηγή, «σημαντικός αριθμός» πρεσβειών και προξενείων παραμένουν κλειστά και η απόφαση να γίνει κάτι τέτοιο «διαφέρει ανά χώρα και με βάση το εκάστοτε επίπεδο κινδύνου».
Σε αντίθεση ορισμένες πληροφορίες από ρεπορτάς στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, «αντί να εκκενωθούν αυτές οι διπλωματικές εγκαταστάσεις, απλώς δεν άνοιξαν ξανά».
Αυτή η τακτική έχει γίνει περιοδικό φαινόμενο τους τελευταίους μήνες, και είθισται να ακολουθείται μετά από την έκδοση ειδοποιήσεων ασφαλείας.
Άλλωστε ορισμένες ισραηλινές πρεσβείες έχουν ήδη κλείσει μετά τις 7 Οκτωβρίου, όπως αυτή στην Ιορδανία, μεταξύ άλλων.

Γενικεύονται τα μέτρα ασφαλείας

Κατόπιν των πληροφοριών της CIA για το ενδεχόμενο μιας μαζικής επίθεσης του Ιράν με drones και πυραύλους, το Ισραήλ έχει ήδη υιοθετήσει μια σειρά από μέτρα.
Ήδη έχει ανοίξει πολλά καταφύγια, οι υπηρεσίες GPS διεκόπησαν στο Τελ Αβίβ έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη ανταπόκριση στην αποτροπή κατευθυνόμενων πυραύλων, έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της αεράμυνας της και έχει «κόψει» όλες τις άδειες του μάχιμου στρατιωτικού προσωπικού μέχρι νεωτέρας.
«Εδώ και χρόνια το Ιράν ενεργεί εναντίον μας τόσο άμεσα όσο και μέσω πληρεξουσίων.
Το Ισραήλ ενεργεί εναντίον του Ιράν και των πληρεξουσίων του, αμυντικά και επιθετικά.
Ξέρουμε πώς να προστατευτούμε και θα ενεργήσουμε βάσει της απλής αρχής ότι όποιος μας χτυπήσει, θα τον χτυπήσουμε» υπογράμμισε ο Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης