Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δέσμευση Biden για άμεση ανακατασκευή της γέφυρας που κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη: Θα κινήσουμε γη και ουρανό

Δέσμευση Biden για άμεση ανακατασκευή της γέφυρας που κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη: Θα κινήσουμε γη και ουρανό
Μέχρι τα τέλη Μαΐου θα ολοκληρωθούν τα έργα για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο λιμάνι της Βαλτιμόρης,διαβεβαίωσε ο Biden
Σχετικά Άρθρα
«Θα κινήσουμε γη και ουρανό για να ανακατασκευάσουμε αυτήν τη γέφυρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» δεσμεύτηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, J. Biden, στη Βαλτιμόρη.
Ο ίδιος τόνισε ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ανακατασκευαστεί το ταχύτερο δυνατόν τη γέφυρα που κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη, προκαλώντας τον θάνατο 6 ανθρώπων.
«Βρίσκομαι εδώ για να σας πω ότι όλη η χώρα σας στηρίζει», υπογράμμισε ο Biden μπροστά από τα συντρίμμια της γέφυρας Francis Scott Key, μεταξύ των οποίων είναι και το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που προκάλεσε την κατάρρευση.
«Θα κινήσουμε γη και ουρανό για να ανακατασκευάσουμε αυτήν τη γέφυρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καλώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει το σχέδιο χρηματοδότησης.
Όπως διαβεβαίωσε, μέχρι τα τέλη Μαΐου θα ολοκληρωθούν τα έργα για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο λιμάνι της Βαλτιμόρης, ένα από τα μεγαλύτερα των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας άνοιξε ένας προσωρινός διάδρομος για να επιτρέψει την πρόσβαση σε σκάφη που συμμετέχουν στην επιχείρηση απομάκρυνσης των συντριμμιών, όμως δεν είναι αρκετά μεγάλος για να επιτρέψει τη διέλευση εμπορικών πλοίων.
Στη συνέχεια, ο Biden συνάντησε συγγενείς των 6 εργατών που σκοτώθηκαν και εξέφρασε τα συλλυπητήρια. Τα θύματα ήταν μετανάστες (από Μεξικό, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ και Ονδούρα) που εκτελούσαν έργα οδοποιίας στη γέφυρα όταν το Dali – ένα εμπορευματικό πλοίο μήκους 300 μέτρων και πλάτους 48 μέτρων – προσέκρουσε σε έναν από τους πυλώνες στήριξης λόγω μηχανικής βλάβης.
Πάντως, για την ανακατασκευή της γέφυρας της Βαλτιμόρης, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα χρειαστούν μέχρι και 3 έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης