Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στη Fed και τα επιτόκια – Στο -0,04% ο S&P 500, o Nasdaq +0,03%

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall, με το βλέμμα στη Fed και τα επιτόκια – Στο -0,04% ο S&P 500, o Nasdaq +0,03%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Οριακές μεταβολές κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 10 Απριλίου.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,03% στις 38.892 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε υποχώρηση -0,04% στις 5.202 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύεται +0,03% στις 16.253 μον.
φσδφασδφσδαφασδ.JPG
Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,42% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,78%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,4% στα 86,53 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού έπιασε νέο υψηλό καθώς ενισχύθηκε 0,7% στα 2.360 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0

Η αύξηση στις μισθοδοσίες έδωσε στους επενδυτές την ελπίδα ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή και θα συνεχίζει να υποστηρίζει την αύξηση των εταιρικών κερδών - ακόμα κι αν αυτό σημαίνει υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
«Οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί αυξάνονται σταθερά ενώ οι αυξήσεις στους μισθούς ξεπερνούν τον πληθωρισμό, γεγονός που θα κρατήσει τους Αμερικανούς ισχυρούς καταναλωτικά ενισχύοντας την οικονομία» δήλωσε ο Bill Adams, επικεφαλής οικονομολόγος στην Comerica Bank.
«Η Fed φαίνεται να μην ενοχλείται από την απασχόληση.
Ωστόσο, ο πληθωρισμός πως είναι μεγαλύτερο ζήτημα και είναι επιτακτική ανάγκη τα δεδομένα να δείξουν ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού επανέρχεται σε τροχιά», δήλωσε ο Adam Crisafulli, ιδρυτής της Vital Knowledge, σε ένα σημείωμα.

Εν αναμονή της ΕΚΤ οι ευρωπαϊκές αγορές

Εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ και των πρακτικών της Fed βρισκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,77%, στις 18.314 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο +0,41%, στις 7.943 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.119 μονάδες με άνοδο 0,72%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε 0,9%, στις 34.315 μονάδες.
φσαδσαδφσδασφαδ.JPG
Στα μάκρο, πτώση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο, καθώς οι εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκαν, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας τη Δευτέρα.
Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 2% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο και ήταν χαμηλότερες από την πρόβλεψη για μείωση κατά 0,5% σε δημοσκόπηση του Reuters.
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,2% σε σχέση με το μήνα, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.
Το ισοζύγιο εξωτερικού εμπορίου παρουσίασε πλεόνασμα 21,4 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, έναντι 27,6 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο και 16,9 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2023.
Οι εξαγωγές προς τις χώρες της ΕΕ μειώθηκαν κατά 3,9% τον μήνα, ενώ οι εξαγωγές προς τρίτες χώρες αυξήθηκαν κατά 0,4%.
Οι εξαγωγές αγαθών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 10,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, ενώ οι εξαγωγές προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 0,6% τον μήνα.

Την ίδια ώρα, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε για δεύτερο μήνα, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μπορεί σύντομα να εξέλθει από την επιφανειακή ύφεση που βίωσε τους τελευταίους έξι μήνες.
Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 2,1% τον Φεβρουάριο με οδηγό τις κατασκευές, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία Destatis τη Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης