Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Pervomaiskoe λόγω της επίθεσης των Ρώσων

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Pervomaiskoe λόγω της επίθεσης των Ρώσων
Το Netaylovo, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να θεωρηθεί ως η τελευταία γραμμή άμυνας πριν από την Karlivka
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμη αναφορές, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Pervomaiskoe, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Avdiivka, υποχωρώντας προς την κατεύθυνση του Netaylovo.
Ο ελιγμός φαίνεται να θέτει υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του ουκρανικού στρατού να διατηρεί νέες θέσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεδομένου του μικρού μεγέθους του χωριού Netaylovo, το οποίο πρέπει τώρα να προετοιμαστεί κατάλληλα για άμυνα.
Το Netaylovo, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να θεωρηθεί ως η τελευταία γραμμή άμυνας πριν από την Karlivka, όπου οι ουκρανοί εφεδρικοί έχουν μεταφερθεί εδώ και πολύ καιρό.
Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την υποχώρηση από το Pervomaisky, θα σημαίνει την έναρξη μιας σταδιακής απώλειας εδαφών που ελέγχονται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια.
Εξαιρετικά δύσκολη αξιολογείται η κατάσταση κοντά στο  Netaylovo για την ουκρανική πλευρά. Αναφέρεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα ασκούν πίεση από δύο πλευρές, γεγονός που περιπλέκει σημαντικά το έργο της υπεράσπισης του χωριού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης