Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Χρησμός» Bullard: Τρεις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed το 2024

«Χρησμός» Bullard: Τρεις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed το 2024
Οι εκτιμήσεις του Bullard για τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, έρχονται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της αγοράς για λιγότερες μειώσεις

Tρεις μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed βλέπει το 2024 ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve του Σεντ Λούις, James Bullard, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο του 2%, ενώ η οικονομία παραμένει ανθεκτική.
«Αυτό είναι το βασικό σενάριο», τόνισε ο ίδιος, σύμφωνα με το Bloomberg.
«Βλέπετε μια επιτυχημένη πολιτική με μια αρκετά ισχυρή οικονομία, οπότε πολλά πράγματα πάνε καλά για τη Fed αυτή τη στιγμή» δήλωσε στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για τις Επενδύσεις της HSBC στο Χονγκ Κονγκ.
Μάλιστα, όπως δήλωσε τα τωρινά οικονομικά στοιχεία δικαιολογούν ήδη μια μείωση των επιτοκίων.

Κόντρα στο ρεύμα

Οι εκτιμήσεις του Bullard για τη νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, έρχονται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της αγοράς για λιγότερες μειώσεις.
Το επενδυτικό κοινό έχει εξάλλου αυξήσει τα στοιχήματα ότι δύο μειώσεις επιτοκίων είναι πιο πιθανές από τρεις φέτος, μετά τη θετική έκθεση για τν αγορά εργασίας του Μαρτίου.
Αναφορικά με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα έτους τη Δευτέρα, καθώς η αγορά έβαλε φρένο στις προσδοκίες για το πότε θα δράσει η Fed σχετικά με τα επιτόκια. Τα swap δίνουν περίπου 60 μονάδες βάσης χαλάρωσης φέτος, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, μια άποψη που αποδίδει λιγότερες από 50% πιθανότητες για μια τρίτη μείωση το 2024.
Ο Bullard, ο οποίος εγκατέλειψε τη Fed του Σεντ Λούις πέρυσι για να γίνει κοσμήτορας της σχολής διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Purdue, ήταν ο μακροβιότερος περιφερειακός πρόεδρος της Fed και γνωστός για τις αντιφατικές απόψεις του.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του, τάχθηκε κυρίως υπέρ μιας πιο επιθετικής πολιτικής δράσης για να συγκρατήσει τον επιταχυνόμενο τότε πληθωρισμό.

 www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης