Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικανοί σοκάρουν αναγνωρίζοντας την ωμή αλήθεια: Ο ρωσικός στρατός έχει πλήρως ανασυσταθεί, είναι ανίκητος

Οι Αμερικανοί σοκάρουν αναγνωρίζοντας την ωμή αλήθεια: Ο ρωσικός στρατός έχει πλήρως ανασυσταθεί, είναι ανίκητος
Οι αμερικανοί αναγνωρίζουν ο Ρωσικός στρατός έχει πλήρως ανασυσταθεί και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα... δεν είναι πρατήριο βενζίνης με πυρηνικά
Για πάνω από δύο χρόνια τώρα διαβάζουμε, ακούμε και παρακολουθούμε τους γελοίους ισχυρισμούς της κυρίαρχης μηχανής προπαγάνδας της Δύσης ότι η «Ρωσία χάνει» τον πόλεμο στην Ουκρανία…
Μάλιστα οι New York Times αναλύει ότι η Ρωσία «έχασε εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες» ενώ αντιθέτως η Ουκρανία έχει χάσει 30.000 δικούς της στρατιώτες….
Η Ουκρανία ζητάει νέα κινητοποίηση έως 500.000 ενώ έχασε μόνο 30.000 στρατιώτες σίγουρα κάποιος λέει ψέματα και σίγουρα ψέματα λένε οι Ουκρανοί.
Από τότε που απέτυχε η πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση του 2023, άρχισαν με χαμηλούς τόνους να αλλάζουν αυτή την αφήγηση. Τους τελευταίους μήνες, αυτό μετατράπηκε ουσιαστικά σε κατάσταση πλήρους πανικού, είτε με τα «σενάρια της μοίρας» να εμφανίζονται είτε με τις ενότητες «Πόλεμος της Ουκρανίας», που προηγουμένως ξεχειλίζουν από αναφορές για τις «νίκες» δημοσίων σχέσεων του καθεστώτος της Ουκρανίας.
Ωστόσο, η αγνόηση της πραγματικότητας δεν θα το αλλάξει και πολλοί άνθρωποι έχουν ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση στο μέτωπο.

Γιατί η Ρωσία κερδίζει «ξαφνικά»;
Γιατί οι κυρώσεις δεν λειτουργούν;
Γιατί η Ρωσική οικονομία σπάει ρεκόρ και γίνεται η μεγαλύτερη στην Ευρώπη;
Γιατί η πολιτική Δύση κινδυνεύει με κατάρρευση στις ευρωεκλογές;

Οι αμερικανοί αναγνωρίζουν ο Ρωσικός στρατός έχει πλήρως ανασυσταθεί και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα 

Και όμως, αντί να κοιτάξει στον καθρέφτη και να βρει έναν τρόπο να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, ο πόλος εξουσίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ καταφεύγει στην παλιά καλή προπαγάνδα του πολέμου.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Biden επιμένει τώρα ότι «η Ρωσία έχει σχεδόν πλήρως ανασυσταθεί στρατιωτικά».
Στις 3 Απριλίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Kurt Campbell το είπε σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το διαβόητο φιλοδημοκρατικό και νεοφιλελεύθερο εξτρεμιστικό - φιλοπόλεμο νεοσυντηρητικό μείγμα Centre for New American Security (CNAS).

«Έχουμε αξιολογήσει ότι η Ρωσία έχει σχεδόν πλήρως ανασυγκροτηθεί στρατιωτικά», δήλωσε ο Kurt Campbell.
Πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη παρά τις κυρώσεις της πολιτικής Δύσης που υποτίθεται ότι «βλάπτουν τις ρωσικές στρατιωτικές προμήθειες, τη χρηματοδότηση και τις δυνατότητες».
Το Defense News βρήκε την εκτίμηση του Campbell αρκετά εκπληκτική, καθώς «έρχεται σε αντίθεση με αυτές του Πενταγώνου και των συμμάχων της Αμερικής στην Ευρώπη».
Συγκεκριμένα, μόλις τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια της 20ης συνάντησης της Ομάδας Άμυνας της Ουκρανίας (UDCG), ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin είπε ότι «τουλάχιστον 315.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί» από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SMO).
Πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία φέρεται να έχει ξοδέψει «έως και 211 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξοπλίσει και να αναπτύξει» τις δυνάμεις της στην Ουκρανία και ότι αυτό υποτίθεται ότι θα της κοστίσει «1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2026».
Εάν οι αριθμοί είναι αληθινοί, αυτό θα ήταν αρκετά εντυπωσιακό για μια χώρα που υποτίθεται ότι είναι «πρατήριο βενζίνης με πυρηνικά».
Έτσι αποκαλούσαν ορισμένοι στην Δύση την Ρωσία πρατήριο βενζίνης με πυρηνικά

Ωστόσο, δεδομένης της ιστορίας των κραυγαλέων ψεμάτων της πολιτικής Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για σχεδόν οτιδήποτε, πρέπει κανείς να αποτιμήσει τέτοιους ισχυρισμούς με μεγάλη καχυποψία.
Στην πραγματικότητα, αυτοί οι αριθμοί μπορεί κάλλιστα να είναι μια παραδοχή των δαπανών του ΝΑΤΟ και των απωλειών της Ουκρανίας, καθώς και οι δύο συνήθως απλώς ανατρέπουν τα πραγματικά στοιχεία και αναφέρουν αυτά που δεν τους αρέσουν ως υποτιθέμενες «απώλειες» της Ρωσίας.

«Οι ρώσοι προελαύνουν επειδή… το θέλουν οι ΗΠΑ;»

Η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων σε αρκετούς τομείς της πρώτης γραμμής αποδίδεται στην «μείωση της αμερικανικής βοήθειας, που οδηγεί σε ελλείψεις πυρομαχικών στην πρώτη γραμμή του μετώπου της Ουκρανίας».
Είναι ενδιαφέρον ότι οι ισχυρισμοί του Lloyd Austin είχαν προηγηθεί άλλων γελοίων δηλώσεων άλλων δυτικών αξιωματούχων που τόνιζαν ότι ο ρωσικός στρατός «θα χρειαστεί χρόνια για να αναδομηθεί».
Συγκεκριμένα, στα μέσα Ιανουαρίου 2024, ο Laurynas Kasčiūnas, Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας στο Λιθουανικό Κοινοβούλιο, δήλωσε ότι «θα χρειαστούν 5-7 χρόνια στη Ρωσία για να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της» .

Και όμως, η εκτίμηση του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Kurt Campbell δείχνει ότι αυτό συνέβη σε ελάχιστους μήνες μήνες.
Αυτό σας λέει λίγο πολύ όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τους «καλά ενημερωμένους δυτικούς αξιωματούχους».
Το Defense News αποδίδει τη «διαδικασία ανοικοδόμησης» στην αύξηση των ρωσικών αμυντικών δαπανών, εκτιμώντας ότι πλέον ανέρχεται στο 6% του ΑΕΠ της Ρωσίας.
Ωστόσο, δεν είναι η οικονομία της «σε πτώση», και αν συμβαίνει αυτό, πώς γίνεται που το «κακό Κρεμλίνο» είναι σε θέση να αυξήσει τις δαπάνες;
Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας συνεχίζει να παγιδεύεται στον ιστό των δικών της ψεμάτων αγνοώντας την πραγματικότητας».
Η πολιτική Δύση προσπαθεί απεγνωσμένα να (ανα)κατασκευάσει τις προπαγανδιστικές αφηγήσεις της για εσωτερική κατανάλωση. Τώρα φτάνει στο σημείο να κατηγορεί την ανθεκτικότητα της Ρωσίας όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και στη Βόρεια Κορέα και το Ιράν.
Το είπαν τόσο ο Kurt Campbell όσο και άλλος ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Biden.

«Έχουμε δει πραγματικά τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας να αρχίζει να βοηθά στην ανοικοδόμηση της αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Ρωσίας, ουσιαστικά συμπληρώνοντας το εμπόριο από Ευρωπαίους εταίρους» είπε άλλος αξιωματούχος.

Ο Πρόεδρος Biden φέρεται να έθεσε το θέμα σε συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του, ενώ η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έκανε το ίδιο κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στην Κίνα.
Ωστόσο, το Πεκίνο φαίνεται εντελώς αδιάφορο, καθώς έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι απειλές των ΗΠΑ σχετικά με τους στενούς δεσμούς της με τη Ρωσία δεν σημαίνουν τίποτα, ιδίως καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι υποτελείς και δορυφόροι κράτη τους συνεχίζουν να κλιμακώνουν την επιθετικότητά τους στην Ασία-Ειρηνικό.
Φαίνεται ότι η απλή διατήρηση κανονικών οικονομικών και χρηματοοικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία συνοψίζεται τώρα στο να «βοηθήσει» τις προσπάθειές της να απωθήσει την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.
Σε τελική ανάλυση, ακόμα κι αν χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν και η Βόρεια Κορέα οικοδομούν στενότερους δεσμούς με τον βόρειο γείτονά τους , είναι αναμενόμενο ότι χώρες που η πολιτική Δύση συνεχίζει να απειλεί θα βρουν τρόπους να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
Είναι ενδιαφέρον ότι το ρεπορτάζ του Defense News ουσιαστικά παραδέχεται επίσης τις συγκλονιστικές απώλειες της Ουκρανίας, καθώς υποστηρίζει ότι «η επιτυχία της Ρωσίας έχει προσθέσει πίεση στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, η οποία αυτή την εβδομάδα μείωσε την ηλικία του στρατού από 27 σε 25 εν μέσω απωλειών στο μέτωπο.
Εάν οι απώλειες ανθρώπινου δυναμικού της Ουκρανίας ανέρχονται σε μόλις 31.000, σίγουρα δεν θα μείωναν την ηλικία για την αναγκαστική στράτευση.
Ακόμη χειρότερα, εξετάζεται ακόμη και η δυνατότητα αξιοποίησης πάνω από 3 εκατ άτεκνων Ουκρανών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο απελπισμένο είναι το καθεστώς του Zelensky. Ωστόσο, το ανθρώπινο δυναμικό από μόνο του δεν σημαίνει πολλά εάν περίπου το 80-85% των στρατιωτών και στις δύο πλευρές πεθάνει λόγω πυροβολικού, drones και όπλων μεγάλης εμβέλειας.
Και τα δεδομένα στο πεδίο της μάχης δείχνουν ότι κατά μέσο όρο, η Ρωσία έχει πλεονέκτημα 10:1 σε όλα αυτά τα συστήματα, γεγονός που εξηγεί περαιτέρω τις εκπληκτικές απώλειες των Ουκρανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης