Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,1% μετά τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,1% μετά τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Η ελβετική σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut, προμηθευτής για τα παγωτά Magnum και τις μπάρες KitKat, σημείωσε άνοδο 8%
Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, η οποία βάζει φρένο στις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,1%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε οριακή άνοδο +0,11%, στις 18.097 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο +0,33%, στις 7.961 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 8.045 μονάδες με πτώση 0,05%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε 0,27%, στις 34.039 μονάδες.
Η ελβετική σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut, προμηθευτής για τα παγωτά Magnum και τις μπάρες KitKat, σημείωσε άνοδο 8% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου που έδειξαν υψηλότερα έσοδα, αλλά απότομη πτώση των καθαρών κερδών.

«Φρένο» στη Fed για μειώσεις επιτοκίων - Στο 3,5% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2024

Φρένο στα σενάρια περί μειώσεων επιτοκίων από τη Fed έβαλε ο πληθωρισμός του Μαρτίου στις ΗΠΑ, καθώς παρουσίασε περαιτέρω τάσεις επιτάχυνσης, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη έτρεξε τον Μάρτιο με ρυθμό 3,5% ετησίως από το 3,2% που είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο, ενώ η μέση εκτίμηση των αναλυτών προέβλεπε μικρότερη αύξηση στο 3,4%.
Παρόμοια ήταν η τάση και σε επίπεδο υποκείμενων πληθωριστικών πιέσεων, με τον λεγόμενο δομικό πληθωρισμό (που δεν προσμετρά τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των τροφίμων) να παραμένει μεν αμετάβλητος στο 3,8% ετησίως, αλλά διαψεύδοντας την πρόβλεψη για μικρή υποχώρηση στο 3,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης