Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα ... βοσκός παραλίγο να προκαλέσει νέο πόλεμο στον Καύκασο - Σφοδρή ανταλλαγή πυρών από Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

Ένα ... βοσκός παραλίγο να προκαλέσει νέο πόλεμο στον Καύκασο - Σφοδρή ανταλλαγή πυρών από Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν
Ως αποτέλεσμα του επεισοδίου, υπάρχει ένας τραυματίας από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSS) της Αρμενίας ανέφερε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων συνοριοφυλάκων στο τμήμα Nerkin Khndzoresk της περιοχής Syunik, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας στρατιωτικός από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν.
Μάλιστα, η σχετική έκθεση αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε όταν ένας ... βοσκός, υπήκοος Αρμενίας, βρέθηκε στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν ενώ έψαχνε για ένα χαμένο κοπάδι, μετά το οποίο οι συνοριοφύλακες και των δύο πλευρών άνοιξαν πυρ.
«Ως αποτέλεσμα του επεισοδίου, υπάρχει ένας τραυματίας από την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν. Τα συνοριακά στρατεύματα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Δημοκρατίας της Αρμενίας είναι έτοιμα για κοινή έρευνα με τα Συνοριακά Στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν. Ανεξάρτητα από την κοινή έρευνα, η Τα συνοριακά στρατεύματα της Αρμενίας διεξάγουν τις δικές τους, τα αποτελέσματα των οποίων θα αναφερθούν επιπλέον. Το ερώτημα γιατί και πώς ο βοσκός υπόκειται επίσης σε διευκρίνιση και το κοπάδι πέρασε τα σύνορα», ανέφερε σε δήλωση η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Αρμενίας.
Το NSS σημείωσε επίσης ότι «τέτοια περιστατικά είναι ανεπιθύμητα για την αρμενική πλευρά».
Η υπηρεσία ανέφερε ότι οι Αζερμπαϊτζάν επέστρεψαν τα κοπάδια και ο βοσκός βρίσκεται επίσης στο έδαφος της Αρμενίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης