Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανικό Ναυτικό: Μεγάλη επένδυση σε RAM με τα Phalanx να αποσύρονται

Αμερικανικό Ναυτικό: Μεγάλη επένδυση σε RAM με τα Phalanx να αποσύρονται
Τα RAM θα μπουν σε πλοία με την τελευταία έκδοση του Aegis, ενώ τα αυτόνομης λειτουργίας SeaRAM (που διαθέτουν δικό τους ραντάρ και ηλεκτροοπτικά), θα μπουν στα σκάφη με παλαιότερο Aegis, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα συμβατότητας

To αμερικανικό Ναυτικό αποφάσισε να ενισχύσει την άμυνα σημείου των αντιτορπιλλικών κλάσης Arleigh Burke, εξοπλίζοντάς τα με εκτοξευτές RAM ή SeaRAM, ανάλογα με την έκδοση του συστήματος μάχης Aegis που διαθέτει το κάθε πλοίο.
Στόχος είναι να βελτιωθεί η αμυντική δυνατότητα των πλοίων κατά απειλών όπως πύραυλοι cruise και μη επανδρωμένα αεροχήματα. Έτσι με μεγαλύτερο απόθεμα βολών (πυραύλων), μεγαλύτερη εμβέλεια από το πυροβόλο του Phalanx και με ικανότητα συνεργατικής δράσης, το RAM έχει σαφή προτερήματα.
Τα δύο συστήματα αναμένεται να αντικαταστήσουν τα Phalanx που διαθέτουν σήμερα τα Arleigh Burke. Συνολικά θα εγκατασταθούν 53 εκτοξευτές MK49 RAM (με 21 κελιά) και 19 εκτοξευτές SeaRAM (με 11 κελιά).
Τα RAM θα μπουν σε πλοία με την τελευταία έκδοση του Aegis, ενώ τα αυτόνομης λειτουργίας SeaRAM (που διαθέτουν δικό τους ραντάρ και ηλεκτροοπτικά), θα μπουν στα σκάφη με παλαιότερο Aegis, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα συμβατότητας. Οι εργασίες εγκατάστασης των νέων συστημάτων αναμένεται να ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2025.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης