Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Τρομοκρατική προκήρυξη» από τον Zelensky: Η Ουκρανία θα καταστρέψει ολοσχερώς τη Γέφυρα της Κριμαίας

«Τρομοκρατική προκήρυξη» από τον Zelensky: Η Ουκρανία θα καταστρέψει ολοσχερώς τη Γέφυρα της Κριμαίας
«Μιλάμε για κάποιες εγκαταστάσεις υποδομής που αντιπροσωπεύουν στρατιωτικούς στόχους. Μιλάμε για γέφυρες, αεροδρόμια» τονίζει ο επικεφαλής του ουκρανικού καθεστώτος
Το Κίεβο προετοιμάζει ένα σχέδιο για μια νέα αντεπίθεση, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής της γέφυρας της Κριμαίας, προανήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.
«Το θέλουμε πραγματικά αυτό. Δεν μιλάμε μόνο για τη γέφυρα στο Κερτς, για την οποία μιλούν όλοι. Μιλάμε για κάποιες εγκαταστάσεις υποδομής που αντιπροσωπεύουν στρατιωτικούς στόχους. Μιλάμε για γέφυρες, αεροδρόμια», τόνισε σχετικά απειλώντας τη Ρωσία αλλά και τον πληθυσμό στην Κριμαία.
Ο πρόεδρος του ουκρανικού καθεστώτος διευκρίνισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιδιώκουν να επιτεθούν σε γέφυρες στις οποίες μεταφέρονται όπλα και σε αεροδρόμια από τα οποία τα αεροπλάνα εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία.
Το Κίεβο έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να χτυπήσει τη γέφυρα της Κριμαίας.
Συγκεκριμένα, στις 17 Ιουλίου πέρυσι, ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε με δύο ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο οδόστρωμα της γέφυρας, ένα κορίτσι τραυματίστηκε και οι γονείς της σκοτώθηκαν.
Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή άνοιξε ποινική δίωξη για τρομοκρατική επίθεση.
Ενώ η SBU (ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες), σε μήνυμά της στο κανάλι της στο Telegram, ανέλαβε ουσιαστικά την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση.
Το πρωί της 8ης Οκτωβρίου 2022, ένα φορτηγό εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας, με αποτέλεσμα επτά δεξαμενές καυσίμων του τρένου να πιάσουν φωτιά και δύο αυλάκια αυτοκινήτων στη δεξιά πλευρά της γέφυρας κατέρρευσαν μερικώς.
Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της SBU, Malyuk, είπε τον περασμένο Ιούλιο ότι υπάλληλοι της Υπηρεσίας που διευθύνει ήταν πίσω από αυτό.
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2023 και τρεις μήνες αργότερα, ο Vladimir Putin δήλωσε: η «αντεπίθεση» όχι μόνο έχει σταματήσει, αλλά «είναι μια αποτυχία».
Τον Ιανουάριο, ο πρόεδρος είπε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτυχαν στην αντεπίθεση και η πρωτοβουλία βρισκόταν πέρασε πια στα χέρια των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν συνεχιστεί αυτό, σύντομα θα τεθεί υπαρξιακό ζήτημα για το καθεστώς του Κιέβου.
Από τη μεριά του, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, σε συνάντηση με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στις 2 Απριλίου, εξήγησε ότι οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την αρχή του έτους έχουν ξεπεράσει τις 80 χιλιάδες άτομα.
Δήλωσε ότι μετά την αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης, ο εχθρός προσπαθούσε ανεπιτυχώς να αποκτήσει βάση σε ορισμένες γραμμές.
Άλλωστε, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να εκδιώκει τους Ουκρανούς προς τα δυτικά.
Μόνο τον Μάρτιο, απελευθερώθηκαν το Nevelskoye, το Orlovka, το Tonenkoye, το Krasnoye, καθώς και το χωριό Mirnoye στην περιοχή Zaporozhye.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης