Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσοι δημοσιογράφοι δέχθηκαν τα πυρά του ουκρανικού στρατού στο Lugansk

Ρώσοι δημοσιογράφοι δέχθηκαν τα πυρά του ουκρανικού στρατού στο Lugansk
Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένα drone για να εξοντώσει τους δημοσιογράφους
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έριξαν τρεις οβίδες πυροβολικού στο Lugansk εναντίον συνεργείου του ρωσικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού VGTRK, ανέφερε το μέσο Vesti Lugansk στο Telegram.
Ο ανταποκριτής Artyom Yundas υπέστη διάσειση, ενώ ο εικονολήπτης Denis Shum τραυματίστηκε στο πόδι του.
Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένα drone για να εξοντώσει τους δημοσιογράφους, είπε ο Yundas σε βίντεο στο Telegram.
Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Lugansk, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.
Ο επικεφαλής του υποκαταστήματος VGTRK στο Lugansk είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 ότι η επίθεση έλαβε χώρα στην περιοχή Kremennaya, η οποία είναι αυτή τη στιγμή μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της γραμμής εμπλοκής στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για το συμβάν σε όλα τα διεθνή φόρα, όπου εκπροσωπείται η Μόσχα, δήλωσε στο TASS ο Rodion Miroshnik, πρέσβης και υπεύθυνος για τα εγκλήματα του ουκρανικού καθεστώτος.
«Πρόκειται για άλλη μια εγκληματική ενέργεια που διαπράχθηκε από βάρβαρους Ουκρανούς που όχι απλώς αγνοούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, αλλά το παραβιάζουν εσκεμμένα», σημείωσε.
«Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί στοχοποιού δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία», πρόσθεσε ο Miroshnik.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης