Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα από Ρωσία: Η Δύση να προετοιμάζεται για την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας

Μήνυμα από Ρωσία: Η Δύση να προετοιμάζεται για την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας
«Πολύ σύντομα, το μόνο θέμα για οποιαδήποτε διεθνή συνάντηση για την Ουκρανία θα είναι η άνευ όρων παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου», δήλωσε ο ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya
Η Δύση πρέπει να είναι προετοιμασμένη για συζητήσεις για την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας στο εγγύς μέλλον, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.
«Πολύ σύντομα, το μόνο θέμα για οποιαδήποτε διεθνή συνάντηση για την Ουκρανία θα είναι η άνευ όρων παράδοση του καθεστώτος του Κιέβου.
Σας συμβουλεύω όλους να προετοιμαστείτε για αυτό εκ των προτέρων», δήλωσε ο Nebenzya.
Οι προσπάθειες του Ουκρανού προέδρου Zelensky να προωθήσει το ειρηνευτικό του σχέδιο μπορεί μόνο να «προκαλέσει σύγχυση», είπε ο Nebenzya.
Η Ρωσία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη συνάντηση σύμφωνα με το ειρηνευτικό σχέδιο του Zelensky, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελβετία στις 15-16 Ιουνίου, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
«Η Ρωσία δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε μια τέτοια διάσκεψη, ακόμη και αν προσκληθεί επίσημα.
Αυτό το φόρουμ θα είναι αφιερωμένο στην προώθηση του τελεσίγραφου "φόρμουλα Zelensky", αν και οι Ελβετοί διοργανωτές προσποιούνται ότι αναζητούν έναν κοινό παρονομαστή στο ειρηνευτικές πρωτοβουλίες διαφορετικών χωρών», είπε η Zakharova.
Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελβετία έχασε το ουδέτερο καθεστώς μιας πλατφόρμας διαπραγματεύσεων.
Οι δυτικές χώρες δεν χρειάζονται ειρήνη, αλλά μόνο μια εκεχειρία στην Ουκρανία, σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης