Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικανοί στρατηγοί αποκαλύπτουν: Άθικτο το 90% της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας – Αδύναμες οι επιθέσεις των Ουκρανών

Οι Αμερικανοί στρατηγοί αποκαλύπτουν: Άθικτο το 90% της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας – Αδύναμες οι επιθέσεις των Ουκρανών
«Δεν βλέπουμε σημαντικές απώλειες στον εναέριο τομέα, ειδικά τους (ρωσικούς) στόλους αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς και στρατηγικής αεροπορίας», δήλωσε ο Στρατηγός Christopher G. Cavoli
Ένας ένας οι Αμερικανοί αξιωματούχοι το παραδέχονται: Η Ρωσία είναι άτρωτη...
Οι Δυτικοί έχουν αποτύχει σε όλα τα επίπεδα εμπλοκής στον πόλεμο της Ουκρανίας καθώς οι Ουκρανοί καταποντίζονται παρά τα δισεκατομμύρια που λαμβάνει το καθεστώς Zelensky...
Περί του λόγου το αληθές ανώτατος διοικητής των ΗΠΑ στην Ευρώπη παραδέχθηκε, ενώπιον μάλιστα του Κογκρέσου (στις 10 Απριλίου), ότι ενώ έχουν ήδη περάσει 2 χρόνια από τη σύγκρουση στην Ουκρανία η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει χάσει μόνο το ένα δέκατο του στόλου της. 
Πολλές δε από τις στρατιωτικές της δυνάμεις παραμένουν ουσιαστικά άθικτες.
«Δεν βλέπουμε απώλειες στον εναέριο τομέα, ειδικά στη ρωσική αεροπορία» δήλωσε ο Στρατηγός Στρατηγός Christopher G. Cavoli, επικεφαλής της Διοίκησης των ΗΠΑ στην Ευρώπη και Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια μιας ακρόασής του στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών, σύμφωνα με έκθεση που συμπεριελήφθη στο περιοδικό Air and Space Forces.
Όπως είπε: «Οι στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν καμία απώλεια.
Η ρωσική πολεμική αεροπορία δεν έχει χάσει αεροσκάφη, παρά μόνον το 10% του στόλου της».
GD4F-36WMAAfFrY.jpg
Αναφερόμενος στον τακτικό βομβαρδισμό από αεροσκάφη της Ρωσίας, ο Cavoli δήλωσε: «Η Ρωσία εξαπολύει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις κάθε λίγες μέρες.
Παράγουν, εξοικονομούν, εξαπολύουν μια μεγάλη επίθεση».
Ο διοικητής ανέφερε επίσης ότι η Ουκρανία σημείωσε σημαντική επιτυχία στο πεδίο της μάχης, όταν κατάφερε να χτυπήσει δύο αεροσκάφη A-50 Mainstay.

Άχρηστη η ουκρανική αεράμυνα...

Κι όμως τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό αποφεύγοντας τις περιοχές όπου η αεράμυνα της Ουκρανίας —με προμήθειες από τη Δύση— έχει υψώσει «ασπίδα» προστασίας.
Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη αποφεύγουν την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα με ηλεκτρονικό πόλεμο.
Τροποποιούν δε την τακτική τους μετά την είσοδο στον ουκρανικό εναέριο χώρο.
Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι προκαλεί τακτικά σημαντική ζημιά στις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις, κάτι όμως που από τα αποτελέσματα δεν επαληθεύεται...

Στροφή στα drones...

Oι δυτικοί αναλυτές διαπιστώνουν ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του γρήγορου, μεγάλης κλίμακας blitzkrieg που οραματίστηκαν.

Εκτός από τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, η Ουκρανία έχει τροποποιήσει τη στρατηγική της και στο πεδίο της μάχης, μετακινώντας την αεράμυνα της κοντά στην πρώτη γραμμή, καθώς η Ρωσία φέρεται να χρησιμοποιεί αεροπορική υποστήριξη για τα στρατεύματά της που προελαύνουν σταθερά εντός της Ουκρανίας.

Αποτυχία συνδυασμένων όπλων;

Το δόγμα του ΝΑΤΟ απαιτεί επιθετικές ενέργειες που βασίζονται σε επιχειρήσεις συνδυασμένων όπλων, δηλαδή μια αιχμή του δόρατος από άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού που διαπερνούν τις εχθρικές γραμμές με την υποστήριξη πυροβολικού και αεροπορίας.
Τα δύο τελευταία είναι σημαντικά για την καταστολή των αμυντικών πόρων και την απόκτηση ευκαιρίας για την επιτιθέμενη δύναμη να αντιμετωπίσει τον εχθρό.
Η επίτευξη του επιπέδου συντονισμού που απαιτείται για μια μονάδα μεγέθους ταξιαρχίας για να πραγματοποιήσει μια επίθεση είναι ένα σημαντικό κατόρθωμα.
Οι στρατοί του ΝΑΤΟ που είναι στελεχωμένοι με επαγγελματίες στρατιώτες ξοδεύουν χρόνια μαθαίνοντας πώς να πολεμούν μαζί αποτελεσματικά.
Ουκρανοί στρατιώτες, οι περισσότεροι από τους οποίους άμαχοι επιστρατεύθηκαν πρόσφατα, εκπαιδεύονται μόλις λίγες εβδομάδες πριν πραγματοποιήσουν τέτοιες επιθέσεις.
Ακόμη χειρότερα, ο εχθρός τους σκάβει εδώ και μήνες πίσω από τσιμεντένια εμπόδια, τάφρους κατά των αρμάτων και ναρκοπέδια.
Οι ουκρανικές επιθέσεις, χρησιμοποιώντας μεγάλες τεθωρακισμένες μονάδες, είχαν μεγάλες απώλειες ακόμη και όταν σημείωναν πρόοδο.
870d65c515221e1655215a5d435c5903_XL.jpg
Πέρα από τα παραπάνω, μια επιχείρηση μπορεί να περιλαμβάνει μόνο 10-30 στρατιώτες κάθε φορά που πραγματοποιούνται επιχειρήσεις.
Κάποιοι υποθέτουν ότι η συνδυασμένη επίθεση με όπλα θα μπορούσε να λειτουργήσει εάν οι Ουκρανοί ήταν πιο επαγγελματίες, αλλά όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή φαίνεται αυτό να μην το πιστεύουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης