Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νομικοί του ECCHR σέρνουν την κυβέρνηση Scholz στα δικαστήρια - Δίωξη για την εξαγωγή όπλων στο Ισραήλ

Γερμανία: Νομικοί του ECCHR σέρνουν την κυβέρνηση Scholz στα δικαστήρια - Δίωξη για την εξαγωγή όπλων στο Ισραήλ
Οι δικηγόροι ζήτησαν από το διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου να αναστείλει τις άδειες εξαγωγής όπλων ως προσωρινό μέτρο νομικής προστασίας
Σχετικά Άρθρα
Μια εξειδικευμένη στα ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα ομάδα νομικών κατέθεσε μήνυση κατά απόφασης της γερμανικής κυβέρνησης να εγκρίνει την εξαγωγή 3.000 αντιαρματικών όπλων στο Ισραήλ, τη δεύτερη παρόμοια παρτίδα αυτόν το μήνα.
Την περασμένη εβδομάδα, οι δικηγόροι του Βερολίνου δήλωσαν ότι κατέθεσαν επείγουσα έκκληση για να σταματήσουν οι εξαγωγές πολεμικών εξοπλισμών στο Ισραήλ, επικαλούμενοι την παραβίαση το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στη Γάζα.
Η τελευταία δίωξη, η οποία ασκήθηκε από πέντε Παλαιστίνιους από τη Γάζα, υποστηρίχθηκε από δικηγόρους του Ευρωπαϊκού Κέντρου Συνταγματικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECCHR) στο Βερολίνο και παλαιστινιακές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΕΚΣΑΔ.
Το ECCHR τόνισε ότι η κυβέρνηση χορήγησε άδεια εξαγωγής για 3.000 αντιαρματικά όπλα στο Ισραήλ μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, αλλά η αίτηση για άδεια εξαγωγής για 10.000 φυσίγγια πυρομαχικών στο Ισραήλ δεν έχει ακόμη εγκριθεί.
«Η Γερμανία δεν μπορεί να παραμείνει πιστή στις αξίες της εάν εξάγει όπλα σε έναν πόλεμο στον οποίο είναι εμφανείς οι σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΕΚΣΑΔ Wolfgang Kaleck.
Οι δικηγόροι ζήτησαν από το διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου να αναστείλει τις άδειες εξαγωγής ως προσωρινό μέτρο νομικής προστασίας.
Η γερμανική κυβέρνηση είπε ότι εξετάζει κάθε εξαγωγή όπλων ξεχωριστά και λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου.
Τον Φεβρουάριο, μια ομάδα Γερμανών δικηγόρων που εκπροσωπούσαν οικογένειες στη Γάζα κατέθεσε ποινική μήνυση κατά Γερμανών αξιωματούχων για φερόμενη βοήθεια και υποκίνηση στη γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού παρέχοντας όπλα στο Ισραήλ.
Πέρυσι, η Γερμανία ενέκρινε εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ αξίας 326,5 εκατομμυρίων ευρώ , συμπεριλαμβανομένου στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων, σημειώνοντας αύξηση 10 φορές σε σύγκριση με το 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης