Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι προοδευτικοί Δημοκρατικοί διχάζονται σχετικά με την απάντηση του Biden στην επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Οι προοδευτικοί Δημοκρατικοί διχάζονται σχετικά με την απάντηση του Biden στην επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ
Αυτή τη στιγμή, χρειαζόμαστε αποκλιμάκωση, αναφέρουν πολλοί Δημοκρατικοί
Οι προοδευτικοί νομοθέτες που επέκριναν τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Προέδρου Biden προς το Ισραήλ, καθώς επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, ζητούν περιφερειακή αποκλιμάκωση και διπλωματία μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.
Ένας από τους πιο ένθερμους επικριτές του Ισραήλ, ο βουλευτής Cori Bush (D-MO), καταδίκασε συναδέλφους του Κογκρέσου και άλλους που καλούν να ξεκινήσουν πόλεμο με το Ιράν, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου είναι "κατάφωρα αντισυνταγματικό".
Σε δήλωσή του, ο Bush προέτρεψε τον Biden να λάβει «άμεσα βήματα» στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στην G7 για «την αποκλιμάκωση και τη διευκόλυνση μιας άμεσης, διαρκούς εκεχειρίας στην περιοχή».
«Από τη φρικτή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, έχω επανειλημμένα ζητήσει να τερματιστεί η βία μέσω αποκλιμάκωσης, κατάπαυσης του πυρός και διπλωματίας και προειδοποίησα ότι ο πόλεμος δεν είναι ποτέ η απάντηση», είπε ο Μπους. «Αντίθετα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξόπλισε ντροπιαστικά και άνευ όρων την ισραηλινή κυβέρνηση καθώς έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, σκότωσε περισσότερους από 33.000 Παλαιστίνιους, προκάλεσε λιμό στη Γάζα, παραβίασε τους εσωτερικούς και διεθνείς νόμους και αύξησε τις πιθανότητες περιφερειακού πολέμου.
Αυτή η αποτυχημένη προσέγγιση πρέπει να τερματιστεί ".
Η εκπρόσωπος Pramila Jayapal (D-WA) υπήρξε μια άλλη ηγετική φωνή στο κάλεσμα για κατάπαυση του πυρός στις αρχές του πολέμου. Δημοσίευσε μια σύντομη δήλωση την Κυριακή το απόγευμα στο X καταδικάζοντας την επίθεση του Ιράν. “Η επίθεση της ιρανικής κυβέρνησης στο Ισραήλ είναι άλλη μια επικίνδυνη κλιμάκωση σε αυτό που θα μπορούσε γρήγορα να εξελιχθεί σε μεγαλύτερο περιφερειακό πόλεμο. Καταδικάζω έντονα αυτήν την επίθεση καθώς και τις επισπεύδουσες εχθροπραξίες που οδήγησαν σε αυτό το μέρος.
Αυτή τη στιγμή, χρειαζόμαστε εστίαση στην αποκλιμάκωση”, είπε η Jayapal.
Η Jayapal είπε επίσης ότι εκτιμά τη σαφή επικοινωνία του Biden προς την ισραηλινή κυβέρνηση ότι οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε στρατιωτικά αντίποινα.
«Οι προσπάθειές μας πρέπει να είναι η επίτευξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και η απελευθέρωση όλων των ομήρων».
«Αυτός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός», τόνισε.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συρθούν οι ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν από τις «αλόγιστες κλιμακώσεις» του Ισραήλ, δήλωσε στο X ο Δημοκρατικός βουλευτής του Τέξας George Cezar.
"Η επίθεση αντιποίνων του Ιράν — επίσης βαθιά λανθασμένη — ήταν αναμενόμενη και αντιμετώπισε την άμυνα. Χρειαζόμαστε αποκλιμάκωση και μια διπλωματική λύση για την ασφάλεια όλων των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών", είπε ο Cezar.
Ο γερουσιαστής Peter Welch (D-VT) ήταν μια συνεπής φωνή που καλούσε για κατάπαυση του πυρός τους τελευταίους μήνες και απηχούσε αυτό το κάλεσμα ξανά την Κυριακή στις X. «Καταδικάζω έντονα τις επιθέσεις που κατευθύνονται από το Ιράν στο Ισραήλ και είμαι ευγνώμων στον αμερικανικό στρατό που τοποθέτησε και παρείχε άμυνα στο Ισραήλ έναντι των εισερχόμενων πυραύλων και drones», είπε ο Welch.
«Η επείγουσα αποκλιμάκωση και η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή ευρύτερης περιφερειακής σύγκρουσης.
Οι Δημοκρατικοί, ωστόσο, παραμένουν διχασμένοι στην υποστήριξη και την κριτική τους στο Ισραήλ. Το πρωί της Κυριακής, σε συνέντευξή του στο CNN, ο γερουσιαστής John Fetterman (D-PA) είπε ότι είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν στέκονται σταθερά στο Ισραήλ και ότι δεν πρέπει ποτέ να υπάρχουν κανενός είδους όροι υποστήριξης. «Δεν πρόκειται να μιλήσω ποτέ για συνθήκες», τόνισε.
"Απλώς πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθήσουμε και να έχουμε το Ισραήλ πίσω στην κατάσταση. Δεν συμφωνώ με τον πρόεδρο". «Αυτό δεν αλλάζει τίποτα το ότι είναι ένας φανταστικός πρόεδρος και είμαι περήφανος που στέκομαι δίπλα του και εκστρατεύω για αυτόν και τον ψηφίζω».
Ο γερουσιαστής είπε ότι δεν θα «συνθηκολογούσε ποτέ στο περιθώριο» που ενδυναμώνει τη Hamas και την πείθει ότι κερδίζουν τον πόλεμο δημοσίων σχέσεων.
"Νομίζω ότι θα κρατηθούν μέχρι το τέλος και ξέρω γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να παράσχουν κανένα είδος απόδειξης ζωής. Τι γίνεται με τους ομήρους;
Τι τους συνέβη; Πού είναι τώρα", είπε μεταξύ άλλων. «Ας τους φέρουμε μόνο στο σπίτι, και τότε όλα τα σκληρά λόγια θα πρέπει να απευθύνονται στη Hamas, η οποία ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο και τώρα συνεχίζει να κρατά πάνω από 100 Ισραηλινούς ομήρους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης