Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ από ΗΠΑ: Άλλο Ουκρανία, άλλο Ισραήλ – CIA, GUR: Το καλοκαίρι έρχεται το τέλος με βαριά ήττα – Σκοτώθηκαν οι πρώτοι Γάλλοι

Σοκ από ΗΠΑ: Άλλο Ουκρανία, άλλο Ισραήλ – CIA, GUR: Το καλοκαίρι έρχεται το τέλος με βαριά ήττα – Σκοτώθηκαν οι πρώτοι Γάλλοι
John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Άλλο Ουκρανία, άλλο Ισραήλ, δεν θα βοηθήσουμε την Ουκρανία στις αεροπορικές επιθέσεις των Ρώσων - Enno Mots (Αρχηγός στρατού Εσθονίας): Οι Ρώσοι φθείρουν επικίνδυνα τον Ουκρανικό στρατό με τακτικές αμοιβάδας
(upd23) Η Ουκρανία έως το καλοκαίρι θα έχει ηττηθεί, προβλέπουν αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών...
Σημειώνεται πως σε όλο το μέτωπο καθημερινά οι ρωσικές δυνάμεις υπερδιογκώνουν το στρατηγικό τους πλεονέκτημα.
Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ, επίσης, προέβησαν σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη…
Όπως τόνισαν, δεν μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στην αεροπορική άμυνα της Ουκρανίας –κάτι που έκαναν στο Ισραήλ–, γιατί άλλο Ουκρανία και άλλο Ισραήλ.
Ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, ήταν ξεκάθαρος: «Δεν θα βοηθήσουμε την Ουκρανία στην απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων…
Οι ΗΠΑ στέλνουν μηνύματα… Η Ουκρανία είναι καμένο χαρτί… Άλλο Ουκρανία, άλλο Ισραήλ.
Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι στην πόλη Slovyansk σκοτώθηκαν οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες…
Να σημειωθεί ότι οι πρώτες ομάδες Γάλλων μαχητών από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας Ξένων έφτασαν στην πόλη Slovyansk πρόσφατα… και θα επιστρέψουν σε φέρετρα.

John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Άλλο Ουκρανία, άλλο Ισραήλ, δεν θα βοηθήσουμε την Ουκρανία στις αεροπορικές επιθέσεις των Ρώσων

Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι πολύ διαφορετική από την επιδείνωση στη Μέση Ανατολή και την κατάσταση γύρω από το Ισραήλ για να δικαιολογήσει στην πρώτη περίπτωση την άμεση συμμετοχή των ΗΠΑ στην απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων, δήλωσε ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.
Στις 13 Απριλίου 2024, ο αμερικανικός στρατός συμμετείχε ενεργά και κατέρριψε ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλους που πέταξαν προς το Ισραήλ ως απάντηση σε μια επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.
«Περίμενα αυτή την ερώτηση.
Διαφορετικές συγκρούσεις, διαφορετικός εναέριος χώρος, διαφορετικό τοπίο απειλών» τόνισε ο John Kirby.
Υπενθύμισε ότι από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκόπευαν να εμπλακούν σε αυτήν «σε μαχητικό ρόλο».
Ο John Kirby είπε ότι η Ουάσιγκτον παρείχε στην Ουκρανία δυνατότητες αεράμυνας.
«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τώρα», πρόσθεσε.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος επέκρινε επίσης την στασιμότητα λόγω του Κογκρέσου που έχει παγώσει ένα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των ξένων συμμάχων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και του Ισραήλ.

Kyrylo Budanov (Ουκρανική GUR): Οι Ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση τέλη Μαίου 2024 – Θα μας καταστρέψουν

Ουκρανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να προειδοποιούν ότι η βοήθεια των ΗΠΑ για την ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να αμυνθούν από τις τρέχουσες και μελλοντικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις που προβλέπεται να ξεκινήσουν στα τέλη της άνοιξης με κορύφωση το Καλοκαίρι 2024.
Ο Αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αποκρούσουν μια μελλοντική μεγάλη ρωσική επίθεση που αναμένεται στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, αλλά σημείωσε ότι αυτό θα είναι «καταστροφικά δύσκολο» χωρίς τη δυτική στρατιωτική βοήθεια.
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov δήλωσε στις 14 Απριλίου ότι η τρέχουσα κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι «τεταμένη» και ότι οι ρωσικές δυνάμεις εστιάζουν τις προσπάθειές τους δυτικά του Bakhmut στην κατεύθυνση Chasiv Yar.
Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής ομάδας δυνάμεων Khortysia, αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn, δήλωσε στις 15 Απριλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στις κατευθύνσεις Bakhmut και Avdiivka μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο 1 έως 5 βλήματα πυροβολικού για κάθε 10 βλήματα πυροβολικού που εκτοξεύουν οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά ότι το ουκρανικό πυροβολικό είναι πιο ακριβής από το ρωσικό πυροβολικό.
Η ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να αποκρούουν τις πρόσφατα εντεινόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία έχει υποβαθμιστεί λόγω ελλείψεων πολεμικού υλικού και πιθανότατα θα συνεχίσει να υποβαθμίζεται στο εγγύς μέλλον εάν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις στη βοήθεια των ΗΠΑ.
Οι ρωσικές δυνάμεις αξιοποιούν επί του παρόντος τις ελλείψεις στρατιωτικού υλικού των Ουκρανών για να κάνουν τακτικές προόδους, αλλά ότι οι μελλοντικές ρωσικές επιθέσεις μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν πιο σημαντικά και απειλητικά κέρδη, ιδιαίτερα δυτικά του Bakhmut.

Zelensky: Καμία απολύτως περίπτωση να νικήσουμε τη Ρωσία χωρίς τη βοήθεια της Δύσης

Στην παραδοχή ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα να νικήσει τη Ρωσία, εάν δεν την στηρίξει η Δύση προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, ο οποίος ανέφερε πως οι δυνατότητες του ρωσικού στρατού είναι πολλαπλάσιες αυτές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Μπορώ να σας πω ειλικρινά ότι χωρίς την υποστήριξη από τη Δύση δεν θα έχουμε καμία πιθανότητα να νικήσουμε.
Σήμερα η αναλογία των βομβαρδισμών μας είναι 1 προς 10.
Θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας;
Όχι.
Σε κάθε περίπτωση, με τέτοια στατιστικά στοιχεία, οι Ρώσοι θα μας απωθούν κάθε μέρα» ανέφερε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS o Zelensky.
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε την έκκληση για βοήθεια από τη Δύση.
«Για να προστατεύσουμε το 100% αυτού που βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας, θα χρειαστεί να επιτύχουμε μια αναλογία 10 προς 10», είπε ο Zelensky.

Fico (Σλοβακία): Όχι στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Ουκρανία ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή την ένταξη της στο ΝΑΤΟ στέλνει η Σλοβακία
, η οποία ωστόσο στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της.
«Η Ουκρανία μπορεί να πει: «Θέλουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ».
Αυτή θα είναι μια ελεύθερη απόφαση τους.
Εμείς λέμε ότι δεν θα επικυρώσουμε τα έγγραφα για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ στο κοινοβούλιο μας, καθώς η Σλοβακία χρειάζεται μια ουδέτερη Ουκρανία.
Τα συμφέροντα της Σλοβακίας θα διακυβευτούν εάν η Ουκρανία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Robert Fico.
Ωστόσο, όπως είπε, η Σλοβακία υποστηρίζει την ιδέα της αποδοχής της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέροντας πως οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό.
«Η Σλοβακία θα ακολουθήσει μια πολιτική ανάπτυξης φιλικών σχέσεων με όλα τα κράτη που ενδιαφέρονται για αυτό.
Αυτό θα διασφαλίσει ότι η μικρή μας δημοκρατία θα διασφαλίσει τη μέγιστη υλοποίηση των κυρίαρχων συμφερόντων της στη διεθνή σκηνή» τόνισε ο Fico.

Alexander Syrsky (Ουκρανός αρχηγός στρατού): Η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη και επιδεινώνεται ραγδαία

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky επανέλαβε ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι δύσκολη και επιδεινώνεται ραγδαία.
Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης για την Ουκρανία είχε επιδεινωθεί λόγω των ενεργειών της Ρωσίας, η οποία, σύμφωνα με τον Alexander Syrsky, άρχισε να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις με φόντο τον ζεστό και ξηρό καιρό, ενώ σημειώνει τακτικές επιτυχίες.

Enno Mots (Αρχηγός στρατού Εσθονίας): Οι Ρώσοι φθείρουν επικίνδυνα τον Ουκρανικό στρατό με τακτικές αμοιβάδας

Ο ανώτατος Εσθονός στρατιωτικός αξιωματούχος περιέγραψε τις εντεινόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις πρώτης γραμμής και τις εκστρατείες κρούσης βαθιά στις πίσω περιοχές ως στόχο να υποβαθμίσουν τόσο τη βούληση της Ουκρανίας για μάχη όσο και τη δυτική ενότητα.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εσθονίας, Υποστράτηγος Enno Mots, δήλωσε ότι οι προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία στην πρώτη γραμμή του θεάτρου —την οποία ο Enno Mots περιέγραψε ως «τακτικές αμοιβάδας»— και η κλιμάκωση των επιδρομών από τη Ρωσία είναι τακτικές φθοράς.
Ο Enno Mots σημείωσε ότι η Ουκρανία χρειάζεται σημαντικούς πόρους για την απόκρουση της ρωσικής επιθετικότητας και ανοικοδόμησης και ότι ο κατακερματισμός της δυτικής ενότητας δημιουργεί ένα δίλημμα που διακόπτει την «ομαλή» έγκαιρη και συνεπή ροή των προμηθειών προς την Ουκρανία, με αποτέλεσμα τελικά να γυρνάει μπούμερανγκ και να μειώνει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Ο Enno Mots εστίασε στην αποτυχία των ΗΠΑ να παράσχουν έγκαιρη και συνεπή στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία (την οποία μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να παράσχουν σε κλίμακα) έχει αρνητικό αντίκτυπο στους διεθνείς εταίρους της Ουκρανίας παγκοσμίως.
Οι ελλείψεις πολεμικού υλικού αναγκάζουν την Ουκρανία να συντηρήσει πυρομαχικά και να δώσει προτεραιότητα σε περιοχές του μετώπου εις βάρος άλλων.
Οι επίμονες ρωσικές επιχειρήσεις πληροφόρησης στοχεύουν στο να πείσουν τους δυτικούς φορείς χάραξης πολιτικής ότι η Ρωσία μπορεί να αντέξει περισσότερο από τη δυτική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο Enno Mots τόνισε ότι η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για απώλειες ανθρώπινου δυναμικού ή υλικού.

Oleksandr Lytvynenko (Συμβούλιο Ασφάλειας Ουκρανίας): Ο Putin εθισμένος με την κατάληψη της Ουκρανίας… δεν θα σταματήσει

Ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Oleksandr Lytvynenko τόνισε ομοίως ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Putin είναι «εθισμένος» στην ιδέα της κατάκτησης της Ουκρανίας και δεν θα εγκαταλείψει τους στόχους του για την πλήρη κατάληψη της Ουκρανίας και την καταστροφή του ουκρανικού κράτους.
Ο Lytvynenko τόνισε τη σημασία της μη παραχώρησης εδάφους στον Putin και τη διασφάλιση ουσιαστικών δυτικών εγγυήσεων ασφάλειας για την Ουκρανία για την αποτροπή μελλοντικής επιθετικότητας.

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ξεκινήσει

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος φέρεται να έχει ήδη ξεκινήσει στον πλανήτη, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
Σε ερώτηση πώς αξιολογεί τις στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία , τα πρόσφατα πλήγματα του Ιράν στο Ισραήλ, τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και μια πιθανή κλιμάκωση της έντασης γύρω από την Ταϊβάν έδωσε την εξής απάντηση «υπάρχει ένας παγκόσμιος πόλεμος σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή με πληρεξούσιο» τόνισε ο Larry Johnson.
Εκτός από την έμμεση εμπλοκή στη σύγκρουση, ο Larry Johnson προειδοποίησε επίσης για την πιθανότητα άμεσης εμπλοκής των Ηνωμένων Πολιτειών σε εχθροπραξίες.
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες που απλώς ονειρεύονται να επιτεθούν στην Κίνα, να ρίξουν πυρηνικά όπλα στους Παλαιστίνιους με κάθε κόστος και απλώς να τους σκοτώσουν όλους», εξήγησε ο Larry Johnson, αναφερόμενος στην πρόσφατη δήλωση του βουλευτή Tim Walberg σχετικά με την ανάγκη τερματισμού, η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή με χρήση πυρηνικών όπλων όπως συνέβη στις πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι της Ιαπωνίας.

David Sachs (Αμερικάνος επενδυτής): Εάν εμπλακεί η Δύση στην Ουκρανία, πάμε για Γ’ Παγκόσμιο


Η άμεση εμπλοκή της Δύσης στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα οδηγούσε σε Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο υποστηρίζει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος David Sachs.
Σχολιάζοντας ανάρτηση του Αμερικανού επιχειρηματία Bill Ackman ότι αν η Δύση προστάτευε τους ουρανούς της Ουκρανίας, τότε «ο κόσμος θα γινόταν πιο ασφαλής» ο Sachs εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του.
«Αν εννοείτε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, αυτό θα σήμαινε την κατάρριψη ρωσικών αεροπλάνων και ο κόσμος θα βρισκόταν ήδη στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter o Sachs.

Xi Jinping (Κίνα): Πρόταση 4 σημείων για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τέσσερα σημεία για την αποκατάσταση της ειρήνης στην Ουκρανία πρότεινε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz, ο οποίος από τις 14 Απριλίου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.
Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, o Xi Jinping επισήμανε την ανάγκη να αποκατασταθεί η ειρήνη το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο η κρίση να καταστεί ανεξέλεγκτη.
«Πρώτον θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας και να απέχουμε από την επιδίωξη εγωιστικών κερδών.
Δεύτερον, θα πρέπει να ηρεμήσουμε την κατάσταση και να μην ρίχνουμε λάδι στην φωτιά.
Τρίτον, θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ειρήνη και να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.
Τέταρτον, θα πρέπει να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και να αποφύγουμε να υπονομεύουμε την σταθερότητα των παγκόσμιων βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων» υποστήριξε ο Xi Jinping.

Washington Post: Πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σχεδόν διαφανής, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από τα drones

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προσαρμόζουν τις τακτικές τους με drone κατά μήκος της πρώτης γραμμής ως μέρος μιας κούρσας εξοπλισμών επίθεσης-άμυνας για τον μετριασμό των ουκρανικών τεχνολογικών προσαρμογών που έχουν σχεδιαστεί για να αντισταθμίσουν τα πλεονεκτήματα του ρωσικού υλικού κατά μήκος της πρώτης γραμμής.
Οι χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας είπαν στην Washington Post σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 14 Απριλίου ότι ο αριθμός των drones που χρησιμοποιούν τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές δυνάμεις έχει κάνει το πεδίο της μάχης "σχεδόν διαφανές", αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αυξήσει σημαντικά την παρεμβολή ηλεκτρονικού πολέμου (EW) από το φθινόπωρο 2023.
Οι ουκρανοί χειριστές drone δήλωσαν ότι μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών drones επειδή περίπου 100 ρωσικά και ουκρανικά drones αναγνώρισης και επίθεσης μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων.
Οι χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας ανέφεραν επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατανοούν πόσο πολύτιμοι είναι οι χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας και τους στοχεύουν συγκεκριμένα με βόμβες κατευθυνόμενης ολίσθησης και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων (MLRS).
Ένας Ουκρανός εκπαιδευτής drone και διοικητής ταξιαρχίας δήλωσε στις 15 Απριλίου ότι η ρωσική αμυντική βιομηχανική βάση (DIB) αναπτύσσει γρήγορα drones που λειτουργούν σε μεγάλο εύρος συχνοτήτων για να δυσκολέψει τα ουκρανικά συστήματα EW να τα καταρρίψουν, και παρατήρησε ότι και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο drones προβολής πρώτου προσώπου (FPV) που δεν ήταν τόσο εμφανή πριν από ένα χρόνο.
Ο εκπαιδευτής ανέφερε ότι η ταξιαρχία του ανιχνεύει 70 έως 90 drones FPV την ημέρα, αλλά δεν μπορεί να τα καταρρίψει όλα, και ότι οι ρωσικές δυνάμεις μερικές φορές εξοπλίζουν drones με πυρομαχικά που μπορούν να εκραγούν αφού οι ουκρανικές δυνάμεις τα καταρρίψουν.

Μήνυμα Jinping (Κίνα) - Scholz (Γερμανία): Όχι πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, όχι επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην χρήση πυρηνικών όπλων στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping και ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, οι οποίοι εξέφρασαν και την πλήρη αντίθεση τους σε οποιαδήποτε επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Ο Xi Jinping υποδέχθηκε τον Γερμανό καγκελάριο, ο οποίος πραγματοποιεί από τις 14 Απριλίου τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.
Ήδη ο Scholz επισκέφθηκε τις πόλεις Chongqing και Shanghai.
Κατά τη συνάντηση με τον Xi Jinping, o Scholz συζήτησε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας και του Ισραήλ ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι διμερείς σχέσεις.
«Πρέπει να δούμε και να αναπτύξουμε τις διμερείς σχέσεις με ολόπλευρο τρόπο από μια μακροπρόθεσμη και στρατηγική προοπτική.
Όσο και οι δύο πλευρές τηρούν τον αμοιβαίο σεβασμό, αναζητούν κοινά εδάφη διατηρώντας τις διαφορές, επικοινωνούν και μαθαίνουν η μία από την άλλη και επιτυγχάνουν συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σταθερά» φέρεται να είπε ο Xi Jinping.
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο Scholz ανέφερε πως ο ανταγωνισμός μεταξύ Κίνας και Γερμανίας πρέπει να είναι δίκαιος, προειδοποιώντας την Κίνα να μην υιοθετήσει μια προστατευτική στάση στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Macron το παίζει ειρηνοποιός αλλά έστειλε Γάλλους στρατιώτες στον θάνατο στην Ουκρανία – Τι συνέβη στο Slovyansk

Εν μέσω της δραστικής κλιμάκωσης των επικίνδυνων στρατιωτικών συγκρούσεων, ο Γάλλος πρόεδρος Macron προσπαθεί να παίξει το ρόλο του παγκόσμιου ειρηνοποιού.
Ένας από τους μικρούς του στόχους στο δρόμο για τη σωτηρία του κόσμου είναι να σταματήσει όλους τους πολέμους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Ο Macron άρχισε να εργάζεται για την Ολυμπιακή εκεχειρία, ζητώντας βοήθεια από τους «εταίρους» του, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.
H Κίνα δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στις φιλοδοξίες του Macron, αλλά ο Ρώσος Πρόεδρος Putin είχε προηγουμένως ξεκαθαρίσει στον Γάλλο ομόλογό του: Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει οποιαδήποτε ειρηνευτική πρωτοβουλία, αλλά θα προχωρήσει μόνο με βάση τα δικά της συμφέροντα.

Υποκριτής ο Macron

Οι ενέργειές του Macron δεν βασίζονται στις βασικές αρχές της ειρήνης και τις φιλίας που είναι ενσωματωμένες στην ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Macron επιδιώκει μόνο τους πολιτικούς του στόχους, ενώ οι πρωτοβουλίες του, στοχεύουν να επηρεάσουν την κατάσταση στα πεδία των μαχών υπέρ της Ουκρανίας.
Ενώ η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κάνει κατάφωρα διακρίσεις σε βάρος των Ρώσων αθλητών, η Γαλλία δήλωσε ότι οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές δεν είναι ευπρόσδεκτοι.
Εκτός από το πολιτικό πεδίο, οι πρωτοβουλίες Macron ενδέχεται να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση στην πρώτη γραμμή της Ουκρανίας.
Ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται επειγόντως ένα διάλειμμα για να ανασυγκροτήσει τα στρατεύματα, να ενισχύσει την άμυνα και να ενισχύσει τις εφεδρείες, αφού βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης.
Το παιχνίδι της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας του Macron δεν έχει καμία πιθανότητα να βοηθήσει στην επίλυση των ένοπλων συγκρούσεων, αλλά μπορεί μόνο για λίγο να παρηγορήσει το γαλλικό κοινό.

Οι ρωσικοί πύραυλοι διαλύουν την Ουκρανία και την Λεγεώνα των Ξένων - Τι συνέβη στο Slovyansk

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικοί πύραυλοι φέρνουν το τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία πολύ πιο γρήγορα.
Συγκεκριμένα, με ακριβή χτυπήματα κατά του Γάλλου στρατού, που έχει έρθει να βοηθήσει τον Ουκρανικό στρατό.
Ενώ ο Macron μιλά για ειρήνη, η απόφασή του να στείλει δυνάμεις στην Ουκρανία μπορεί μόνο να παρατείνει τις μάχες και ακόμη και να κλιμακώσει τον πόλεμο.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, δημοσιεύματα από την ουκρανική πρώτη γραμμή υποστήριζαν ότι οι πρώτες ομάδες Γάλλων μαχητών από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας Ξένων έφτασαν στην πόλη Slovyansk στο Donetsk.
Η μονάδα περιλαμβάνει ειδικούς στις αναγνωρίσεις πυροβολικού, καθώς και μια ομάδα μηχανικών ειδικευμένη στις οχυρώσεις πεδίου.
Οι Γάλλοι φέρεται να βρίσκονταν στη θέση μιας από τις ουκρανικές ταξιαρχίες.
Το πρωί της 15ης Απριλίου, μια μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στο Slovyansk.
Σύμφωνα με ισχυρισμούς τοπικών πηγών, το ακριβές ρωσικό χτύπημα κατέστρεψε την τοποθεσία των Ουκρανών, όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται και Γάλλοι.
Προς το παρόν, έχει επιβεβαιωθεί επίσημα μόνο η εκπαίδευση της ειδικού τάγματος που αποτελείται από περίπου 1.500 στρατιώτες από τη Λεγεώνα των Ξένων και τακτικά στρατεύματα του Γαλλικού Στρατού.
Οι αναφορές για την ανάπτυξη του γαλλικού στρατού στην πρώτη γραμμή μπορούν να επιβεβαιωθούν με αξιοπιστία όταν η Γαλλία δεν θα μπορεί πλέον να κρύβει τους επικήδειους από την Ουκρανία.

Οι ρώσοι χτύπησαν το Slovyansk με υβριδικό πύραυλο Grom-E1

Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε στις 15 Απριλίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την περιφέρεια Kirovohrad.
Η εθνική αστυνομία της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το κέντρο του Slovyansk, με πύραυλο «Grom-E1», έναν υβριδικό πύραυλο που βασίζεται σε έναν ρωσικό πύραυλο αέρος-εδάφους Kh-38 με μέγιστο βεληνεκές 120 χιλιομέτρων.
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν προηγουμένως πυραύλους Grom-E1 για να χτυπήσουν το Myrnohrad, την περιφέρεια Donetsk στις 13 Μαρτίου και το Kupyansk και το Borova, την περιοχή Kharkiv στις 13 Απριλίου.

Igor Lapin (Ουκρανός Ταγματάρχης): Οι ρώσοι είναι πιο γρήγοροι – Μετά το Kharkiv θα χτυπήσουν Οδησσό

Μετά τα χτυπήματα στο Kharkiv, η Ρωσία θα διαλύσει την ενεργειακή υποδομή της Οδησσού και οι σύμμαχοι δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την Ουκρανία με οποιονδήποτε τρόπο, δήλωσε ο απόστρατος ταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Igor Lapin.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτύπησαν έναν υποσταθμό στο Kharkiv πρόσφατα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός, εξαπέλυσε μαζική επίθεση στο Kharkiv.
Υπήρξε διακοπή νερού στα περισσότερα σημεία της πόλης, σημειώθηκαν διακοπές στην επικοινωνία και δεν υπήρχε φως σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου.
«Έχουμε την Οδησσό δίπλα, έχουμε την Zaporizhia που υποφέρουν», τόνισε ο ταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Όπως σημείωσε ο Lapin, οι χώρες της Βαλτικής έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να ενεργοποιήσουν εκ νέου τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς τους και να μεταφέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό στην Ουκρανία, αλλά αυτή η πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα φέρει αποτελέσματα.
«Ο ρωσικός πύραυλος είναι φθηνότερος - θα πετάξει ξανά, δεν θα έχουμε χρόνο να αντιδράσουμε».

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι Ρώσοι θα πάρουν Kharkiv και Οδησσό – Ο πόλεμος θα τελειώσει το 2024

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πάρουν τον έλεγχο ακόμη περισσότερων εδαφών στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Kharkiv και της Οδησσού λόγω των ενεργειών του προέδρου Zelensky, προειδοποίησε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Εάν η Ουκρανία επιλέξει να συνεχίσει με κακό τρόπο, τότε η Ρωσία θα πάρει τον έλεγχο της Οδησσού και του Kharkiv, δεν θα μείνει τίποτα παρά ένα αξιολύπητο κράτος απατεώνων που δεν θα έχει ούτε οικονομική βιωσιμότητα ούτε κρατική σταθερότητα», σημείωσε ο Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον πρώην στρατιωτικό Scott Ritter, το καθεστώς του Κιέβου θα μπορούσε να είχε σώσει αυτές τις πόλεις εάν είχε ενεργήσει με σύνεση και είχε συνάψει πολιτική και οικονομική ένωση με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
Την ίδια στιγμή, ο Scott Ritter πρόσθεσε ότι η Ουκρανία, σε κάθε περίπτωση, δεν θα γίνει ποτέ μέρος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ .
«Ας είμαστε ειλικρινείς, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σκοπεύει να δεχτεί την Ουκρανία
Πετάνε ψεύτικες υποσχέσεις», κατέληξε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών Scott Ritter.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει εντός του 2024…

«Έχουμε φτάσει στο τέλος, εννοώ, αυτή η σύγκρουση συνεχίζεται εδώ και δύο χρόνια, δεν πιστεύω ότι θα συνεχιστεί για άλλον έναν χρόνο, τόνισε ο Scott Ritter
Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό πληροφοριών, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να συσσωρεύουν στρατιωτική δύναμη, με αποτέλεσμα να νικούν τον ουκρανικό στρατό. Πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαντλούνται από όλες τις εφεδρείες, ενώ καταρρέει και η αεράμυνα.
Από εδώ και πέρα μόνο καταστροφή υπάρχει για την Ουκρανία.

Lidovky (ΜΜΕ Τσεχίας): Είναι ήδη άσκοπο, η Δύση έχει παραιτηθεί από την Ουκρανία

Οι σύμμαχοι του Κιέβου μειώνουν τον όγκο της στρατιωτικής υποστήριξης, ακόμη και παρά την υπερπροσφορά ορισμένων τύπων όπλων στις αποθήκες των δυτικών χωρών, αναφέρει η τσέχικη εφημερίδα Lidovky.
«Οι Ουκρανοί στερούνται αμερικανικών συστημάτων Patriot, καθώς και πυραύλων, αν και στην Ευρώπη υπάρχουν σε αφθονία, και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ορισμένοι, λόγω της λήξης της διάρκειας ζωής τους, σύντομα θα σταλούν ακόμη και για καταστροφή».
Ως έναν από τους λόγους για την επιβράδυνση των προμηθειών όπλων στην Ουκρανία, η η τσέχικη εφημερίδα Lidovky επεσήμανε το αυξανόμενο αντι-ουκρανικό αίσθημα στην κοινωνία, το οποίο οι δυτικοί πολιτικοί δεν μπορούν να αγνοήσουν κατά την προεκλογική περίοδο στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ταυτόχρονα, επέστησε επίσης την προσοχή στην έλλειψη σημαντικών επιτυχιών της ουκρανικής πλευράς στο πεδίο της μάχης.
«Η Ουκρανία είχε πάντα ελλείψεις… και τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν σε κάποιο βαθμό, αυτό επιβεβαιώνει τα επιχειρήματα όσων εναντιώνονται στην βοήθειας προς την Ουκρανία ότι είναι άσκοπο να δίνονται όπλα στην Ουκρανία.

National Review: Η ήττα της Ουκρανίας θα οδηγήσει στην κατάρρευση της αμερικανικής στρατηγικής στον κόσμο

Η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει τη σύγκρουσή της με τη Ρωσία αυτό το καλοκαίρι, οδηγώντας στην κατάρρευση του «αμερικανικού κόσμου», τονίζει το National Review.
«Αν και λίγοι άνθρωποι αναμένουν ότι η Ουκρανία θα καταρρεύσει το ερχόμενο καλοκαίρι, αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Οι συνέπειες θα επεκταθούν πολύ πέρα από την Ανατολική Ευρώπη», έγραψε το National Review
Θα πληγεί η φήμη των Ηνωμένων Πολιτειών στη διεθνή σκηνή σε περίπτωση ήττας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το National Review, ένα τέτοιο φιάσκο στην εξωτερική πολιτική του Λευκού Οίκου θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στους σημερινούς και πιθανούς συμμάχους και αντιπάλους των ΗΠΑ.
«Ο αμερικανικός κόσμος ήδη καταρρέει
Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να αντέξουν άλλο χτύπημα», συνόψισε το National Review.

John Mearsheimer (Αμερικανός Καθηγητής): Η απόφαση να προσκληθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ το 2008 ήταν καταστροφή

Η απόφαση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας το 2008 να προσκαλέσει την Ουκρανία στο στρατιωτικό μπλοκ οδήγησε σε καταστροφικές συνέπειες, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer στο κανάλι του Daniel Davis / Deep Dive.
Ας πάμε πίσω στον Απρίλιο του 2008, όταν αποφασίσαμε να επιτρέψουμε στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Δύση έχει κάνει ένα απίστευτα ηλίθιο βήμα.
Εξήγησε ο John Mearsheimer ότι εάν το Κίεβο δεν είχε προσκληθεί στη συμμαχία, τώρα, κατά τη γνώμη του, η Κριμαία και το Donbass θα μπορούσαν να παραμείνουν μέρος του εδάφους της Ουκρανίας.
«Και δεν θα είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα στην Ανατολική Ευρώπη που έχουμε τώρα», κατέληξε ο Mearsheimer.
Το 2008, οι χώρες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι επιβεβαίωσαν ότι η Γεωργία και η Ουκρανία έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στον οργανισμό, αναβάλλοντας την επίλυση του ζητήματος επ' αόριστον.
Τον Ιούνιο του 2021, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ σε μια σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες υποστήριξαν το δικαίωμα και των δύο χωρών να ενταχθούν στο στρατιωτικό μπλοκ.
Δήλωσαν επίσης την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν έδωσαν χρονοδιαγράμματα.

Ο Zelensky στέλνει χιλιάδες ακόμη αθώους στην κρεατομηχανή του πολέμου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky υπέγραψε τον αμφιλεγόμενο νόμο για την ενίσχυση της επιστράτευσης, ο οποίος θα αναγκάσει εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη Ουκρανούς στρατεύσιμους να κληθούν στις ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ουκρανικής βουλής, το έγγραφο επιστράφηκε με την υπογραφή του προέδρου στις 16 Απριλίου.
Νωρίτερα την Τρίτη, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Ruslan Stefanchuk υπέγραψε νομοσχέδιο για την ενίσχυση της στράτευσης και το έγγραφο εστάλη στον πρόεδρο για υπογραφή.
Έτσι, ο Zelensky, όπως αναμενόταν, υπέγραψε τον νόμο την ημέρα της παραλαβής του.
Προηγούμενα, οι ουκρανικές επιχειρηματικές ενώσεις ζήτησαν μεταρρυθμίσεις στον νέο νόμο για την επιστράτευση του πληθυσμού στη χώρα, φοβούμενοι ότι τα προσχέδια πολιτικών του θα μπορούσαν να ακρωτηριάσουν μια ήδη ταλαιπωρημένη εγχώρια οικονομία, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι νέοι όροι στράτευσης έγιναν, άλλωστε, κύριο θέμα του δημόσιου διαλόγου στην Ουκρανία, καθώς ο ολοκληρωτικός πόλεμος με τη Ρωσία συνεχίζει να ασκεί πίεση στον στρατό της χώρας.
Μετά από μια σειρά αμφιλεγόμενων αναθεωρήσεων, η νεότερη έκδοση του νομοσχεδίου προτείνει την εγκατάλειψη της ιδέας για υποχρεωτική στράτευση όλων, ανεξαιρέτως, των πολιτών ηλικίας 18-24 ετών.
Η κυβέρνηση υπέβαλε αυτό το ενημερωμένο σχέδιο του εν λόγω νομοθετήματος στο κοινοβούλιο στις 30 Ιανουαρίου, περισσότερες από δύο εβδομάδες μετά την απόσυρση της αρχικής, αμφιλεγόμενης εκδοχής του.
«Οι επιχειρήσεις ζητούν από το κοινοβούλιο να μην παραλύσει την οικονομία της χώρας με τη νέα νομοθεσία για την επιστράτευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επιχειρήσεων.
«Χρειάζεται μια ισορροπία μεταξύ του στρατιωτικού μετώπου και της οικονομίας», τονίζεται σχετικά.
Οι ουκρανικές επιχειρήσεις φέρονται να ανησυχούν ότι, μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος θα υπονόμευε τον εξαγωγικό τομέα της χώρας και θα οδηγούσε σε μαζικές ελλείψεις προσωπικού λόγω ορισμένων διατάξεων του νέου σχεδίου διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών κλήσεων.
Ως εκ τούτου, το Ουκρανικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο προέτρεψε στην κατάργηση ορισμένων προτάσεων που θα μπορούσαν να βλάψουν τις επιχειρήσεις που ήδη φυτοζωούν.

Ο στόχος «αποδυνάμωσης» της Ρωσίας απέτυχε

Στρατηγός των ΗΠΑ είπε στο Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα ότι ο ρωσικός στρατός είναι 15% μεγαλύτερος σήμερα από ό,τι πριν από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 – μια ομολογία ότι ο στόχος της «αποδυνάμωσης» της Ρωσίας απέτυχε.
«Ο στρατός είναι στην πραγματικότητα τώρα μεγαλύτερος -κατά 15%- από ό, τι ήταν όταν εισέβαλε στην Ουκρανία» είπε ο στρατηγός Christopher Cavoli, επικεφαλής της Διοίκησης των ΗΠΑ στην Ευρώπη, σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας.
Ο Cavoli είπε ότι τον περασμένο χρόνο, η Ρωσία αύξησε τη «δύναμη των στρατευμάτων της πρώτης γραμμής από 360.000 σε 470.000», η οποία, όπως είπε, οφείλεται στο ότι η Ρωσία αύξησε το μέγιστο όριο ηλικίας στρατολόγησης από τα 27 στα 30.
Όπως περιέγραψε, αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα έχει τη δυνατότητα να διευρύνει «τη δεξαμενή των διαθέσιμων στρατευσίμων κατά 2 εκατομμύρια τα επόμενα χρόνια».
«Συνολικά, η Ρωσία βρίσκεται σε καλό δρόμο να διοικήσει τον μεγαλύτερο στρατό στην ήπειρο», είπε.
«Ανεξάρτητα από την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία θα είναι μεγαλύτερη, πιο θανατηφόρα και πιο θυμωμένη με τη Δύση από ό,τι όταν εισέβαλε».
Luhansk_Battle_Map_Draft_April_15_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_15_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_April_15_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_April_15_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_April_15_2024.png

www.bankingmews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης