Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλεθρος - Al Jazeera: Το Ισραήλ μπορεί να χτυπήσει βαθιά στο έδαφος του Ιράν

Όλεθρος - Al Jazeera: Το Ισραήλ μπορεί να χτυπήσει βαθιά στο έδαφος του Ιράν
Θα το πράξει για κάνει επίδειξη των στρατιωτικών του ικανοτήτων αναφέρει Αμερικάνος αξιωματούχος
Το Ισραήλ μπορεί να χτυπήσει βαθιά μέσα στο έδαφος του Ιράν για να αποδείξει ότι διαθέτει τεράστιες στρατιωτικές ικανότητες μεταδίδει το Al Jazeera, επικαλούμενο Αμερικάνο αξιωματούχο.
Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, η πιθανή απάντηση του Ισραήλ μπορεί να μην αποσκοπεί στην κλιμάκωση της έντασης, αλλά σε μια επίδειξη των στρατιωτικών του δυνατοτήτων.
«Το Ισραήλ δεν μας έχει ενημερώσει για μια συγκεκριμένη ημερομηνία για ένα πιθανό χτύπημα.
Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να αποτρέψουμε περαιτέρω κλιμάκωση» ανέφερε ο Αμερικάνος αξιωματούχος, ο οποίος τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση εναπόκειται στο Ισραήλ.

Παγκόσμια ανησυχία

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), οι ανησυχίες για ένα πλήγμα στις ιρανικές πυραυλικές εγκαταστάσεις παραμένουν, κάτι που άλλωστε επισήμανε και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Rafael Grossi.
Σύμφωνα με το AFP, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν, διάφορες επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις άλλων κρατών στην ευρύτερη περιοχή.
Συγκεκριμένα, το 1981 βομβάρδισε τον πυρηνικό αντιδραστήρα Osirak στο Ιράκ επί της ηγεσίας του Saddam Hussein ενώ το 2018, παραδέχτηκε ότι είχε εξαπολύσει μια άκρως απόρρητη αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός αντιδραστήρα στη Συρία 11 χρόνια πριν.
Το 2010, μια κυβερνοεπίθεση με χρήση του ιού Stuxnet, την οποία η Τεχεράνη απέδωσε σε Ισραήλ και ΗΠΑ, οδήγησε σε μια σειρά βλαβών σε ιρανικές φυγόκεντρες που χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό ουρανίου.
Το Ισραήλ κατηγορείται επίσης από την Τεχεράνη ότι δολοφόνησε δύο Ιρανούς πυρηνικούς φυσικούς το 2010 και ότι απήγαγε έναν άλλον τον προηγούμενο χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης