Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φλέγεται το χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης - Κατέρρευσε το εμβληματικό κωδωνοστάσιο

Φλέγεται το χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης - Κατέρρευσε το εμβληματικό κωδωνοστάσιο
Το περιστατικό έρχεται σχεδόν ακριβώς πέντε χρόνια μετά από μια πυρκαγιά-μαμούθ που έπληξε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων
Φωτιά ξέσπασε στο ιστορικό κτήριο του χρηματιστηρίου της Δανίας, ηλικίας 400 ετών, καταποντίζοντας το εμβληματικό κωδωνοστάσιο.
Η αιτία της πυρκαγιάς σε ένα από τα παλαιότερα κτίρια της Κοπεγχάγης δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη.
Βίντεο και εικόνες από το σημείο το πρωί της Τρίτης έδειχναν μια σφοδρή πυρκαγιά να τυλίγει το κτίριο του χρηματιστηρίου, ή αλλιώς Boersen, στο οποίο πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη δανική πρωτεύουσα καθώς μαύρος καπνός έβγαινε από το κτήριο ενώ κάποιοι εθεάθησαν να κουβαλούν μεγάλους πίνακες σε μια προσπάθεια να σώσουν τα αντικείμενα από τη φωτιά.
Το περιστατικό έρχεται σχεδόν ακριβώς πέντε χρόνια μετά από μια πυρκαγιά-μαμούθ που έπληξε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στη γαλλική πρωτεύουσα του Παρισιού, η οποία προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο στις 15 Απριλίου 2019.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Δανίας Troels Lund Poulsen περιέγραψε τη φωτιά ως τη «στιγμή της Παναγίας των Παρισίων» της ίδιας της Σκανδιναβικής χώρας.
«Τρομερές εικόνες από το Χρηματιστήριο. Τόσο λυπηρό», είπε ο Poulsen μέσω της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων X.
Το δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο που φημίζεται για το χαρακτηριστικό του ύψος 56 μέτρων (184 πόδια) σε κτήριο του 17ου αιώνα δεν στεγάζει πλέον το χρηματιστήριο της Δανίας.
Τώρα λειτουργεί ως η έδρα του Δανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και βρίσκεται δίπλα στο παλάτι Christiansborg, την έδρα του Δανικού Κοινοβουλίου.
Η αστυνομία της Κοπεγχάγης ανέφερε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι στρατιώτες της βασιλικής φρουράς της Δανίας ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν στη διάσωση του θησαυρού του κτηρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης