Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ίδια... αποτυχημένη συνταγή από τη Δύση - Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις κατά του Ιράν για την... αποφυγή πολέμου

Η ίδια... αποτυχημένη συνταγή από τη Δύση - Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις κατά του Ιράν για την... αποφυγή πολέμου
Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Janet Yellen, ετοιμάζει νέες κυρώσεις υποσχόμενη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα διστάσουν» να επιβάλλουν οικονομική τιμωρία ως απάντηση στην επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Τον ίδιο αποτυχημένο δρόμο των κυρώσεων ακολουθεί η Δύση και στην περίπτωση του Ιράν. Πρόκειται για τον ίδιο αποτυχημένο δρόμο που έχει ακολουθήσει και στη Ρωσία, όταν επέβαλε κυρώσεις για την εισβολή στην Ουκρανία. Η εισβολή έγινε τον Φεβρουάριου του 2022, οι κυρώσεις στη Ρωσία επιβλήθηκαν σχεδόν άμεσα. Αποτέλεσμα; Η ΕΕ βίωσε ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός σε ευρωζώνη και ΗΠΑ εκτοξεύθηκε στα ύψη και ο πόλεμος βρίσκεται στο δεύτερο έτος.
Παρ' όλα αυτά, λοιπόν, οι ΗΠΑ ετοιμάζουν την ίδια... συνταγή.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Axios, η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Janet Yellen, ετοιμάζει νέες κυρώσεις υποσχόμενη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα διστάσουν» να επιβάλλουν οικονομική τιμωρία ως απάντηση στην επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Πρόκειται για ένα διακριτικό μήνυμα προς το Ισραήλ ότι υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να πληγεί η Τεχεράνη.
«Το υπουργείο Οικονομικών δεν θα διστάσει να συνεργαστεί με τους συμμάχους μας για να χρησιμοποιήσουμε την εξουσία μας να επιβάλλουμε κυρώσεις για να συνεχίσουμε να διακόπτουμε την κακόβουλη και αποσταθεροποιητική δραστηριότητα του ιρανικού καθεστώτος», ετοιμάζεται να πει η Yellen την Τρίτη (16/4/2024) κατά την εναρκτήρια ομιλία της σε συνέντευξη Τύπου.
«Η επίθεση από το Ιράν και τους συμμάχους του υπογραμμίζει τη σημασία του έργου του υπουργείου Οικονομικών για τη χρήση των οικονομικών μας εργαλείων για την αντιμετώπιση της κακοήθους δραστηριότητας του Ιράν», θα πει, σύμφωνα με αντίγραφο των δηλώσεών της που εξασφάλισε το Axios.

Εν αναμονή της απάντησης από το Ισραήλ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τις διεργασίες στο Ισραήλ ενόψει της γνωστοποίησης των επόμενων κινήσεων της χώρας, μετά και την επίθεση με ρουκέτες και drone από το έδαφος του Ιράν.
Τα δύο πολεμικά συμβούλια που έχουν συνεδριάσει στο Τελ Αβίβ έχουν ξεκαθαρίσει πως θα υπάρξει απάντηση από πλευράς του Ισραήλ, ωστόσο δεν έχει καταστεί σαφές ποίου είδους θα είναι αυτή. Την ίδια ώρα, οι διεθνείς πιέσεις αυξάνονται στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, προκειμένου να μην συνεχίσει τη σύρραξή αφ' ης στιγμής η Τεχεράνη επιχείρησε αμέσως μετά την επίθεση να ρίξει τους τόνους και να ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιδιώξει άλλη ενέργεια απέναντι στο Ισραήλ.
Οι σύμμαχοι του Ισραήλ καταδίκασαν έντονα την επίθεση του Ιράν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, αλλά προέτρεψαν την κυβέρνηση του Benjamin Netanyahu να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης