Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάλυση Ρώσων για επίθεση στο αεροδρόμιο Dzhankoy: Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν πυραύλους ATACMS στην Κριμαία

Ανάλυση Ρώσων για επίθεση στο αεροδρόμιο Dzhankoy: Οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν πυραύλους ATACMS στην Κριμαία
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι από τις εκρήξεις προκλήθηκε φωτιά σε χωράφι κοντά στο αεροδρόμιο
Στο Dzhankoy, το οποίο βρίσκεται στα βόρεια της Κριμαίας, σημειώθηκαν μια σειρά ισχυρών εκρήξεων, που πιθανώς συνδέονται με την ενεργοποίηση συστημάτων αεράμυνας.
Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν γύρω στις 4:00 ώρα Μόσχας στην περιοχή του τοπικού αεροδρομίου.

Εκρήξεις στο Dzhankoy

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο Dzhankoy περίπου στις 3:40, ακολουθούμενη από αρκετές άλλες. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι από τις εκρήξεις προκλήθηκε φωτιά σε χωράφι κοντά στο αεροδρόμιο. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, όπως και πολλές άλλες λεπτομέρειες του συμβάντος.

Video


Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το περιστατικό, ενώ οι αρχές δεν έχουν προβεί ακόμη σε σχόλια.
Σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα, θερμικά hotspots καταγράφονται στο έδαφος του αεροδρομίου και σε κοντινή απόσταση, τα οποία μπορεί να υποδηλώνουν σημαντική καταστροφή ή συνεχιζόμενες εχθροπραξίες.
17bbd4ad5be0656df524d66b644bb248_o.jpg

Επιδρομές πυραύλων ATACMS στην Κριμαία

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Russian Weapon, η νυχτερινή επίθεση στο αεροδρόμιο στο Dzhankoy προκλήθηκε από επιχειρησιακούς-τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους MGM-140A Block I με βεληνεκές έως 165 km ή κατευθυνόμενους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς GLSDB 227 mm. 

Επιπλέον, σύμφωνα με το Russian Weapons, παρατηρήθηκαν πυρά και σε άλλους στόχους στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Armyansk. Μερικοί από τους πυραύλους και τα βλήματα αναχαιτίστηκαν από συστήματα αεράμυνας, όπως τα συστήματα αεράμυνας Pantsir-S1 και S-400, αλλά μερικά από αυτά έφτασαν στους στόχους τους, καταστρέφοντας, για παράδειγμα, αποθήκες καυσίμων, λιπαντικών και πυρομαχικών.

Ασφάλεια

Στο πλαίσιο των γεγονότων, καθώς και για λόγους ασφαλείας, εισήχθη προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας στην Κριμαία στο τμήμα Dzhankoy-Feodosia του αυτοκινητόδρομου. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Κριμαίας Νικολάι Λουκασένκο. Για την ομαλή ροή της κυκλοφορίας, οργανώθηκε παράκαμψη.
Για τους οδηγούς, παρέχονται εναλλακτικές διαδρομές πέρα ​​από τα σύνορα με την περιοχή Kherson και μέσω Συμφερούπολης, Alushta, Yalta προς την Αζοφική Θάλασσα. Μια παράκαμψη είναι επίσης δυνατή μέσω των οικισμών Sernovodskoye, Rubinovka και Azovskoye.

www.bakingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης