Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει; Μετά από εγχειρήσεις από Ουκρανό ιατρό στη Μόσχα, 3 Ρώσοι ασθενείς έμειναν ανάπηροι - Έρευνα υπό τον Bastryki

Τι συμβαίνει; Μετά από εγχειρήσεις από Ουκρανό ιατρό στη Μόσχα, 3 Ρώσοι ασθενείς έμειναν ανάπηροι - Έρευνα υπό τον Bastryki
Μετά από εγχειρήσεις από γιατρό από την Ουκρανία, τρεις ασθενείς σε ιδιωτική κλινική στη Μόσχα έμειναν ανάπηροι
Μετά από εγχειρήσεις από νευροχειρουργό από το Κίεβο, ασθενείς σε κλινική στη Μόσχα έμειναν ανάπηροι, μεταξύ των οποίων ένας επιστήμονας, ένα δημόσιο πρόσωπο και ένας πρώην τραγουδιστής της όπερας.
Η έρευνα για την περίεργη υπόθεση του νευροχειρουργού, διενεργείται τώρα από τον επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας, Alexander Bastrykin.
Μετά από εγχειρήσεις από γιατρό από την Ουκρανία, τρεις ασθενείς σε ιδιωτική κλινική στη Μόσχα έμειναν ανάπηροι. Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, Alexander Bastrykin, ανέλαβε τον έλεγχο της υπόθεσης και ζήτησε αναφορές για ποινικές υποθέσεις που σχετίζονται με χειρουργικές επεμβάσεις.
Ασθενείς με διαφορετικές διαγνώσεις έλαβαν θεραπεία από τον νευροχειρουργό Yuri Aksenov, ο οποίος μετακόμισε στη Μόσχα από το Κίεβο πριν από αρκετά χρόνια.
Τα θύματα ανησυχούν ότι η έρευνα μπορεί να καθυστερήσει.
Μεταξύ των ασθενών είναι ο 86χρονος επιστήμονας, ερευνητής στην εταιρεία Roscosmos Vladimir Berezkin, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη των τεχνολογιών τηλεπισκόπησης της Γης.
Μίλησε για το πώς μια κακή χειρουργική επέμβαση τον άφησε ανάπηρο και σχεδόν ανίκανο να συνεχίσει να εργάζεται.
«Μετά την επέμβαση, έχασα εντελώς την ικανότητα να κινούμαι».
Η καθηγήτρια του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, πρώην καλλιτέχνιδα της όπερας, Ιρίνα Καραμπουλάτοβα, μετά από επέμβαση στη σπονδυλική στήλη που έγινε υπό τις οδηγίες του Ακσένοφ, ξύπνησε παράλυτη
«Στην αρχή (ο Yuri Aksenov) είπε ότι τραυματίστηκα και τώρα ισχυρίζεται ότι πάντα ήμουν ανάπηρη».
Επίσης, ένα ακόμη δημόσιο πρόσωπο η Lyudmila Kurdyubova, η οποία συγκέντρωνε ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους του Donbass, επικοινώνησε με έναν γιατρό από το Κίεβο. Ένιωσε πόνο στην πλάτη λόγω δισκοκήλης και μετά την επέμβαση μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην εντατική.
Μετά την επέμβαση [ο Yuri Aksenov,] είπε: «Σε αντιμετώπισα γρήγορα». Ρώτησα, "Τι εννοείς;" Απάντησε: «Ήρθατε στη Μόσχα από το Ντόνετσκ και εγώ είμαι από το Κίεβο» και άρχισε να εκφράζει την αρνητική του στάση απέναντι στους κατοίκους του Ντονμπάς.
Ο χειρουργός από το Κίεβο απάντησε στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.
Ειδικότερα, ο γιατρός Aksenov, σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφους, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, αποκαλώντας τον εαυτό του ειδικευμένο ιατρό και ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες είναι ψευδείς και ανόητες.
Σημείωσε ότι δεν αναρρώνουν επιτυχώς όλοι οι ασθενείς και ότι οι ασθενείς ενημερώνονται πριν από την επέμβαση για τους κινδύνους που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση.
Ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής θα ηγηθεί της διαδικασίας διερεύνησης ποινικών υποθέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες που παρασχέθηκαν από τις ανακριτικές αρχές της Ερευνητικής Επιτροπής για τη Μόσχα, διερευνώνται ποινικές υποθέσεις βάσει του άρθρου 238 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας («Παροχή υπηρεσιών που δεν πληρούν τους όρους ασφαλείας»).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης