Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραντεβού με την Ιστορία δίνουν οι ισχυροί του πλανήτη - Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η αναγνώριση της Παλαιστίνης

Ραντεβού με την Ιστορία δίνουν οι ισχυροί του πλανήτη - Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η αναγνώριση της Παλαιστίνης
Οι Παλαιστίνιοι κίνησαν ξανά αυτόν τον μήνα τη διαδικασία ένταξής τους στον οργανισμό ως πλήρους κράτους-μέλους
Η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το αίτημα των Παλαιστινίων να γίνουν κράτος-πλήρες μέλος του Οργανισμού θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου τα μεσάνυχτα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Το αίτημα αναμένεται ότι θα μπλοκαριστεί με veto των ΗΠΑ, στενό σύμμαχο του Ισραήλ, καθώς εάν γινόταν δεκτό, θα σήμαινε επί της ουσίας αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
Το 15μελές Συμβούλιο αρχικά σκόπευε να προχωρήσει σε ψηφοφορία αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου.
Σύμφωνα με τους διπλωμάτες, η διαδικασία εν τέλει επανορίστηκε για τις 17.00 σήμερα, ώρα Νέας Υόρκης (μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας).
Οι Παλαιστίνιοι κίνησαν ξανά αυτόν τον μήνα τη διαδικασία ένταξής τους στον οργανισμό ως πλήρους κράτους-μέλους, επικαλούμενοι τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου η σφαγή αμάχων συνεχίζεται για πάνω από έξι μήνες.
Επικαλέστηκαν επίσης τη συνεχιζόμενη επέκταση των εβραϊκών οικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, παρότι θεωρούνται παράνομοι δυνάμει του διεθνούς δικαίου.
Σημειώνεται, ότι τον Νοέμβριο του 2012, η Παλαιστίνη εξασφάλισε με ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης «καθεστώς κράτους – μη μέλους παρατηρητή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης