Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξέσπασμα του Maduro κατά ΗΠΑ: Οι κυρώσεις και οι απειλές δεν θα λυγίσουν τη Βενεζουέλα - Δεν θα γίνουμε αποικία των γκρίνγκο

Ξέσπασμα του Maduro κατά ΗΠΑ: Οι κυρώσεις και οι απειλές δεν θα λυγίσουν τη Βενεζουέλα - Δεν θα γίνουμε αποικία των γκρίνγκο
«Ούτε κυρώσεις, ούτε απειλές, ούτε συνωμοσίες, ούτε διεφθαρμένοι, ούτε προδότες θα μπορέσουν να μας πλήξουν» διαμηνύει ο πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro απέρριψε την Τετάρτη 18/4 τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι η κυβέρνηση Biden θα επιβάλει εκ νέου κυρώσεις στη Βενεζουέλα, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Maduro δεν υποστήριξε «συμπεριληπτικές και ανταγωνιστικές εκλογές».
«Δεν χρειαζόμαστε άδεια για να μεγαλώσουμε, να εργαστούμε, δεν είμαστε σκλάβοι, σε ποιο σημείο γίναμε αποικία γκρίνγκο, η Βενεζουέλα παράγει με τα χέρια της», τόνισε ο Maduro με αφορμή τα εγκαίνια του meeting I ExpoVenezuela Produce 2024.
Τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία κύρωση, δεν υπάρχει απειλή ότι σήμερα θα βλάψει την προσπάθεια οικοδόμησης ενός παραγωγικού οικονομικού μοντέλου, εξαρτόμαστε μόνο από τη δουλειά μας και το σωματείο που έχουμε».
Ο ηγέτης της Βενεζουέλας κατήγγειλε τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιβάλει κυρώσεις στο κράτος της Λατινικής Αμερικής.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε ότι, παρά τις συνωμοσίες και τις απειλές, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας παραμένει δεσμευμένη να εργαστεί για ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τη χώρα, τονίζοντας την ανθεκτικότητα του λαού της Βενεζουέλας για την υπέρβαση των προκλήσεων.
«Ούτε κυρώσεις, ούτε απειλές, ούτε συνωμοσίες, ούτε διεφθαρμένοι, ούτε προδότες θα μπορέσουν. Κανείς δεν μπόρεσε, ούτε θα μπορέσει κανείς να νικήσει τη Βενεζουέλα», φέρεται να δήλωσε σε αιχμηρό τόνο, στέλνοντας μήνυμα τόσο στην ουάσινγκτον, όσο και στην εσωτερική αντιπολίτευση.
Σε άλλο σημείο, ο Μαδούρο απηύθυνε πρόσκληση σε όσους αμφισβητούν τις δυνατότητες της Βενεζουέλας να επισκεφθούν την ExpoVenezuela Produce στο Araure, τηνπολιτεία της Portuguesa, για να παρακολουθήσουν από πρώτο χέρι την αναζωογόνηση της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης