Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΝΥΤ για αφανισμό Abrams στην Ουκρανία: Η Ρωσία χτυπά ανελέητα το πιο δυνατό σύμβολο στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ

ΝΥΤ για αφανισμό Abrams στην Ουκρανία: Η Ρωσία χτυπά ανελέητα το πιο δυνατό σύμβολο στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ
Τους τελευταίους δύο μήνες οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πέντε αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης M1 Abrams που εστάλησαν στην Ουκρανία
Οι New York Times εμφανίζονται σοκαρισμένοι από τον αριθμό και τους ρυθμούς με τους οποίους οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν τα αμερικανικά τανκς Abrams στην Ουκρανία.
Τους τελευταίους δύο μήνες οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πέντε αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης M1 Abrams που εστάλησαν στην Ουκρανία, ανέφεραν οι New York Times (NYT) επικαλούμενοι πηγές με σαφή γνώση του ζητήματος.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, τουλάχιστον άλλα τρία τανκς Abrams «έχουν υποστεί ζημιές» από τις αρχές του 2024.
Η μάχη με τα drones έχει «αρχίσει να πλήττει ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα της αμερικανικής στρατιωτικής ισχύος», ανέφερε η εφημερίδα χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard είναι επίσης στόχοι ρωσικών επιδρομών και τουλάχιστον 30 από αυτά είχαν καταστραφεί.

«Νεκροταφείο τανκς»

«Ανάλογα με το μέγεθός τους και την τεχνολογική τους πολυπλοκότητα, τα drones μπορεί να κοστίζουν μόλις 500 δολάρια - μια ασήμαντη επένδυση-  για την καταστροφή ή την απόσυρση από τις επιχειρήσεις  ενός άρματος Abrams 10 εκατομμυρίων δολαρίων», ανέφεραν οι NYT.
Στις 6 Μαρτίου, ο Peter Suciu, αρθρογράφος του αμερικανικού περιοδικού The National Interest, περιέγραψε την Ουκρανία ως το «νεκροταφείο των τανκς» στον απόηχο της καταστροφής στη ζώνη σύγκρουσης δυτικών τεθωρακισμένων οχημάτων που παρασχέθηκαν στο Κίεβο.
Στις 2 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu αποκάλυψε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 80.000 στρατιώτες και πάνω από 1.200 τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, από τον Ιανουάριο 2024.

1_652.JPG

Το σημαντικότερο άρμα μάχης των ΗΠΑ

Το M1 Abrams είναι το κύριο άρμα μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών, η σειριακή παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 1980.
Τα εν λόγω άρματα έχουν ο Αμερικανικός Στρατός και το Σώμα Πεζοναυτών, καθώς και οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, της Αυστραλίας, του Μαρόκου και ορισμένων κρατών της Μέσης Ανατολής.
Το M1 Abrams είναι ένα από τα βαρύτερα άρματα μάχης, το βάρος μάχης του ξεπερνά τους 62 τόνους.
Είναι εξοπλισμένο με κάνη λείας οπής 120 χιλιοστών.
Το τανκς έχει δυνατή θωράκιση μόνο μπροστά, ισχυρό κινητήρα με υψηλή κατανάλωση καυσίμου και ακτινοβολία θερμότητας, χειροκίνητη φόρτωση του όπλου αντί για αυτόματη, ευάλωτο πρόσθετο κινητήρα και υψηλή τιμή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν να μεταφέρουν 31 Abrams στο Κίεβο
Την ίδια στιγμή, όπως έγραψε η Wall Street Journal, Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι η εμφάνιση αυτών των οχημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο.

abrams_2.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης